Головна » Як ефективно витратити державне фінансування? Поради ОПОРИ

Як ефективно витратити державне фінансування? Поради ОПОРИ

Громадянська мережа ОПОРА підготувала для Міністерства з питань житлово-комунального господарства пропозиції для формування критеріїв та розподілу державної субвенції, яка цього року буде виділена багатоквартирним будинкам.

До пропозицій входить “Положення про порядок надання фінансової підтримки об’єднанням
співвласників багатоквартирних будинків на реалізацію соціально-технічних проектів” та “Типовий механізм виділення коштів для проведення робіт з капітального ремонту будинків ОСББ”.

Нагадаємо, що цього року держава виділяє на покращення стану багатоквартирних будинків, систем водопостачання та прилеглих територій 750 мільйонів гривень.

Це рішення було прийняте Постановою КМУ від 16 червня 2010 р. № 461 «Про затвердження Порядку використання у 2010 році коштів Стабілізаційного фонду, передбачених для реалізації Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009—2014 роки та Загальнодержавної програми “Питна вода України” на 2006—2020 роки».
Про те, як ОПОРА радить розподілити гроші між тими хто їх потребує, читайте у проекті нижче:

Публікації та новини схожі

В Верховной Раде приведут в порядок «придомовую территорию»

29.08.2012
В Верховной Раде приведут в порядок «придомовую территорию» На рассмотрение Верховной Радой подан проект Закона Украины № 9730 от 17.01.2012 «О внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины относительно определения придомовой территории» («Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення прибудинкової території»).

докладніше

ЄК: тимчасовий контракт із Росією допоможе Україні перезимувати в теплі

23.09.2014
ЄК: тимчасовий контракт із Росією допоможе Україні перезимувати в теплі Європейська комісія пропонує Україні і Росії підписати тимчасовий газовий контракт, що діятиме до остаточного рішення Стокгольмського арбітражу, для того щоб стабільно пройти зимовий період 2014-2015 років.

докладніше

Угорський реверс газу невигідний для України через завищену ціну

11.09.2014
Угорський реверс газу невигідний для України через завищену ціну «Газпром» штучно підвищив ціну на газ для Угорщини, що автоматично зробило невигідним використання реверсного маршруту поставок газу з Угорщини до України, повідомив журналістам голова оператора газотранспортної системи України «Укртрансгаз» Ігор Прокопів.

докладніше

Обговорення проблемних питань у взаємовідносинах між ПАТ Житомиргаз та ОСББ і ЖБК

22.01.2013
Обговорення проблемних питань у взаємовідносинах між ПАТ Житомиргаз та ОСББ і ЖБК У середу, 23 січня 2013 року об 14:00 год. у прес-центрі Житомирської обласної державної адміністрації відбудеться круглий стіл на тему «Обговорення проблемних питань у взаємовідносинах між ПАТ Житомиргаз та ОСББ і ЖБК». Захід відбудеться за підтримки Всеукраїнської громадської організації Громадянська мережа ОПОРА за участі Асоціації ОСББ «Жито-Мир».

докладніше

Юридична консультація

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше