Головна » Новини та публікації » Запасів вугілля для ТЕС вистачить до середини листопада

Запасів вугілля для ТЕС вистачить до середини листопада

Забезпечити ТЕС вугіллям українського видобутку сьогодні неможливо через бойові дії на сході країни, де розташована більша частина діючих шахт. За інформацією Міненерговугілля, вже сьогодні на українських ТЕС спостерігається гострий дефіцит вугілля марки «А» – палива, яке використовується на половині станцій країни.

«Вугілля вистачить приблизно до середини листопада. ... Нині на складах ТЕС є близько 1,7 млн. тонн вугілля. Це було б не критично, якби шахти працювали в нормальному режимі», - коментує, в свою чергу, голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець. За його словами, на Донбасі 50 шахт не видобувають вугілля, а тільки відкачують воду, при цьому 18 шахт вже затоплено. Разом з тим на сході України функціонують лише 35 шахт.

Разом із тим, немає дефіциту вугілля газової групи, яке гірше зберігається і менше підходить для ТЕС: за словами М. Волинця, це вугілля видобувається на шахтах Львівської, Волинської, Дніпропетровської, а також частини Донецької і Луганської областей. «Це вугілля не може довго перебувати на складах, оскільки воно починає тліти і при високих температурах перетворюється на золу», - сказав голова профспілки гірників. За його інформацією, до кінця опалювального сезону 2015 року Україні потрібно буде імпортувати більш як 10 млн. тонн вугілля.

Джерело zhytlo.in.ua

Публікації та новини схожі

Луцьк: ОСББ діляться досвідом налагодження стосунків з монополістами

02.04.2013
Луцьк: ОСББ діляться досвідом налагодження стосунків з монополістами 29 березня 2013 року у Луцьку відбулась практична прес-конференція, на якій йшлось про успішні практики вирішення складних ситуацій у стосунках ОСББ та обслуговуючих організацій. Захід організувала Громадянська мережа ОПОРА.

докладніше

Народні депутати таки зреагували на зауваження громадськості щодо законопроекту №8474

09.12.2011
Народні депутати таки зреагували на зауваження громадськості щодо законопроекту №8474 Громадські активісти відстояли деякі позитивні норми законопроекту №8474 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо ОСББ». Але святкувати перемогу ще зарано.

докладніше

Деякі області готові економити більше 30% газу - В. Гройсман

20.08.2014
Деякі області готові економити більше 30% газу - В. Гройсман На засіданні Кризового енергетичного штабу 19 серпня було обговорено плани скорочення об’ємів споживання теплопостачальними підприємствами природного газу на період опалювального сезону 2014/15 років на рівні 30%, які підготували усі області України у зв’язку з припиненням постачання газу з Росії.

докладніше

Анатолий Близнюк призвал к уважению сеья и сотрудников ЖКХ

06.11.2012
Анатолий Близнюк призвал к уважению сеья и сотрудников ЖКХ Уважать себя и требовать перерасчета плат за некачественно предоставленные услуги призвал граждан Министр регионального развития, строительства и жилищно-коммунального хозяйства Украины Анатолий Близнюк. Ведь только при условии общественного контроля над работой коммунальных предприятий, можно надеяться на высокое качество их продукции.

докладніше

Юридична консультація

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

как правильно составить заявление директору водоканала

 Подскажите пожалуйста, как правильно составить заявление директору водоканала (пришел какой-то виртуальный(несуществующий) долг на воду. Оплата за воду производилась всегда регулярно по счетчику.

докладніше