Головна » Новини та публікації » Запаси газу в українських сховищах - майже 16 млрд кубометрів

Запаси газу в українських сховищах - майже 16 млрд кубометрів

Із 31 серпня по 6 вересня запаси газу в українських підземних сховищах збільшилися на 1,6% і становлять 15,954 млрд. кубометрів. Про це свідчать дані оператора газотранспортної системи України компанії «Укртрансгаз».

В свою чергу, за даними Міненергетики, добовий видобуток природного газу в Україні наразі становить близько 50 млн. кубометрів. Як раніше повідомлялося, можливий дефіцит газу в опалювальний сезон, без урахування реверсивних поставок, може становити близько 5-7 млрд. кубометрів.

З 16 серпня 2014 року відкрився так званий «малий реверс» газу в Україну з території Словаччини в тестовому режимі, а з вересня він повинен запрацювати на повну потужність. Проте «малий реверс» не дозволяє Україні скористатися словацьким маршрутом на повну потужність й стати незалежною від палива «Газпрому».

Таку можливість надає Україні так званий «великий реверс», проте його відкриття блокує «Газпром», який має відповідний контракт зі словацькою стороною.

Джерело zhytlo.in.ua

Публікації та новини схожі

Відповідальність по-харківськи: ремонт під'їздів - за власний кошт

11.09.2014
Відповідальність по-харківськи: ремонт під'їздів - за власний кошт Мешканці Харкова допомагають комунальникам з підготовкою своїх будинків до опалювального сезону.

докладніше

Електроенергію не відключатимуть промисловим об'єктам, а лише населенню

03.09.2014
Електроенергію не відключатимуть промисловим об'єктам, а лише населенню Тимчасове відключення електроенергії, пов'язане з виникненням дефіциту потужностей в об'єднаній енергосистемі України, не торкнеться промислових підприємств, а лише населення. Про це йдеться в повідомленні Міненерговугілля.

докладніше

Чи зможуть співвласники реалізувати право на земельну ділянку багатоквартирного будинку?

25.04.2013
Чи зможуть співвласники реалізувати право на земельну ділянку багатоквартирного будинку? У середу, 24 квітня 2013 року о 10.00 год. в Інформаційному агентстві «Укрінформ Громадянська мережа ОПОРА провела круглий стіл «Коли співвласники зможуть реалізувати право на земельну ділянку багатоквартирного будинку?».

докладніше

Работник коммунальной сферы пойман на взяточничестве

31.08.2012
Работник коммунальной сферы пойман на взяточничестве Прес-служба прокуратуры Дарницкого района Киева сообщила о возбуждении уголовного дела в отношении инспектора отдела обследования территорий коммунального предприятия «Киевблагоустройство» по факту взяточничества.

докладніше

Юридична консультація

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше

как правильно составить заявление директору водоканала

 Подскажите пожалуйста, как правильно составить заявление директору водоканала (пришел какой-то виртуальный(несуществующий) долг на воду. Оплата за воду производилась всегда регулярно по счетчику.

докладніше