Головна » Новини та публікації » Законопроект №8474: питання землі узгоджено

Законопроект №8474: питання землі узгоджено

Після тривалих перемовин громадськість та влада досягнули компромісу – ділянка землі, на якій стоїть будинок (пляма забудови), повинна бути у власності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків без будь-яких додаткових дій, а прибудинкова територія знаходитися у постійному користуванні ОСББ.

ОСББ. Комітетські хроніки. Частина 3

Вчора, 21 грудня 2011 року, на засіданні Комітету ВР України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики  і представники Мінрегіону, і Держкомзему, і громадськості дійшли згоди щодо земельного питання в законопроекті «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об’єднань співвласників багатоквартирного будинку» (реєстр.№8474, друге читання). Усі присутні члени Комітету одностайно проголосували за наступні зміни:

  • Земельна ділянка під будинком (пляма забудови) в межах вимощення будинку повинна входити до складу спільного майна співвласників, відповідно – належати на праві спільної сумісної власності власникам приміщень в силу закону (зміни до статті 382 Цивільного Кодексу та статті 42 Земельного кодексу).
  • Земельна ділянка, на якій розташована прибудинкова територія, в межах, визначених документацією із землеустрою, має передаватися  у постійне користування ОСББ (статті 42, 89 Земельного кодексу).Також було вирішено схвалити законопроект в цілому та  негайно віддати його на розгляд Верховній Раді.

Отож, тримаймо кулаки за законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об’єднань співвласників багатоквартирного будинку»  із положеннями, що з такими зусиллями відстоювали громадські активісти.

Детальніше:
Тетяна Бойко,керівник житлово-комунальних програм ГМ ОПОРА
Публікації та новини схожі

Киянам можна не боятися відключень електроенергії - Київенерго

03.09.2014
Киянам можна не боятися відключень електроенергії - Київенерго Прес-служба КИЇВЕНЕРГО інформувала мешканців Києва про те, що не планує відключати їх від електропостачання.

докладніше

Податок на землю з ОСББ — чи має ОСББ сплачувати податок на землю?

01.06.2012
Податок на землю з ОСББ — чи має ОСББ сплачувати податок на землю? Податкова та відділ земельних ресурсів відповідають на це питання ствердно, але тільки до тих пір доки ви не дасте зрозуміти, що трохи та розбираєтеся в питанні, про яке йдеться.

докладніше

Львівський Форум ОСББ

03.10.2011
Львівський Форум ОСББ 20 вересня 2011 року в приміщенні Львівської міської ради відбувся Форум ОСББ, у якому взяло участь близько 100 осіб, серед них голови ОСББ Львівщини, представники громадських організацій, органів місцевого самоврядування.

докладніше

Газорозподільні організації тиснуть на рівненські ОСББ

02.07.2012
Газорозподільні організації тиснуть на рівненські ОСББ Попри гучні заяви влади про підтримку та сприяння ОСББ, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків й надалі продовжують потерпати від свавілля монополістів. Про непрості відносини ОСББ з монополістами розповіли голови рівненських ОСББ та керівник житлово-комунальних проектів Рівненської ОПОРИ Зураб Кантарія в ході прес-конференції, що відбулася 20 червня в конференц-залі Рівненського Будинку вчених.

докладніше

Юридична консультація

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше

как правильно составить заявление директору водоканала

 Подскажите пожалуйста, как правильно составить заявление директору водоканала (пришел какой-то виртуальный(несуществующий) долг на воду. Оплата за воду производилась всегда регулярно по счетчику.

докладніше

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше