Головна » Новини та публікації » З жовтня малозабезпечені українці платитимуть за послуги ЖКГ за реальними нормами споживання

З жовтня малозабезпечені українці платитимуть за послуги ЖКГ за реальними нормами споживання

З 1 жовтня вступає в силу постанова Кабміну, що започатковує єдиний підхід до визначення норм споживання послуг ЖКГ для громадян, які потребують державної підтримки. Таким чином, постановою будуть визначені соціальні нормативи споживання холодної і гарячої води, опалення, газу, електроенергії та інших послуг, що базуються на основі даних фактичного споживання послуг особами, які користуються житловими субсидіями в Україні.

"Сьогодні в Україні для розрахунку розміру соціальної державної допомоги та для оплати населенням послуг ЖКГ, у разі відсутності квартирних засобів обліку, використовуються норми споживання, які не відповідають реальному обсягу споживання і у більшості випадків є завищеними", – зазначив з цього приводу Віце-прем`єр-міністр України – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.

За словами В. Гройсмана, Мінрегіоном та експертами проекту АМР США «Реформа міського теплозабезпечення в Україні» (USAID) проведено наукове статистично-аналітичне дослідження споживання комунальних послуг та стану забезпечення житловою площею соціально незахищених громадян України. Було обстежено майже 55 тисяч домогосподарств по всій Україні – одержувачів житлових субсидій, які використовують засоби обліку при споживанні комунальних послуг.

"Сьогодні "спожитий" за старими нормами, але не спожитий у реальності, населенням газ банально розкрадається. У свою чергу держава, компенсуючи соціально незахищеній категорії населення різницю у підвищенні тарифів, теж витрачає більше коштів на компенсатори. Ми маємо зруйнувати цю сумнівну схему", – зазначив Віце-прем'єр-міністр.

Джерело zhytlo.in.ua

Публікації та новини схожі

Жильцы разрушаемого дома просят помощи у Президента Украины

28.03.2012
Жильцы разрушаемого дома просят помощи у Президента Украины Жители жилого дома по ул. Бойченко, 5, в Киеве просят генерального прокурора Украины Виктора Пшонку и Президента Украины Виктора Януковича вмешаться в ситуацию с разрушением дома в результате ремонта помещения на первом этаже и подвале для размещения магазина одного из национальной продуктовой сети дискаунтеров.

докладніше

Тарифы на услуги по содержанию домов и придомовой территории по состоянию на 01.01.2013 года

16.01.2013
Тарифы на услуги по содержанию домов и придомовой территории по состоянию на 01.01.2013 года На выполнение мероприятий по обеспечению выполнения заданий Общегосударственной программы реформирования и развития жилищно-коммунального хозяйства на 2009-2014 годы и с целью мониторинга состояния реформирования и развития жилищно-коммунального хозяйства введена отраслевая отчетность о финансово-экономических показателей деятельности предприятий жилищно-коммунального хозяйства.

докладніше

Привіт, 90-ті? Українців попереджають про планові відключення світла

02.09.2014
Привіт, 90-ті? Українців попереджають про планові відключення світла Міненерговугілля повідомило обласні енергопостачальні компанії про можливе тимчасове припинення електропостачання населення у зв'язку з виникненням дефіциту потужностей в об'єднаній енергосистемі України.

докладніше

Новий закон — нові перспективи ОСББ

10.04.2012
Новий закон — нові перспективи ОСББ З осені 2010 року громада ОСББ з різних куточків України вимагала від влади вирішити проблеми, які «сніговим клубком» накопичувалися у тих, хто взяв відповідальність за утримання власного житла. На виконання доручення Президента Уряд підготував законопроект № 8474 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо ОСББ».

докладніше

Юридична консультація

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше