Головна » Новини та публікації » Вывоз ТБО будут осуществлять спецпредприятия

Вывоз ТБО будут осуществлять спецпредприятия

Подан на рассмотрение законопроект об исключении услуги по вывозу твердых бытовых отходов из состава услуг по содержанию домов, сооружений и придомовых территорий. Внесено предложение определять на конкурсной основе субъекты хозяйствования, которые будут осуществлять данную услугу в пределах определенной территории.

Также звучало предложение о создании специализированного предприятия коммунальной собственности в целях выполнения функций исполнителя услуг по обращению с бытовыми отходами в рамках организаций местного самоуправления. Данные предприятия будут осуществлять заключение договоров с потребителями на предоставление услуг по вывозу, переработке и захоронению бытовых отходов, а также проведение расчетов за оказанные услуги. Расходы на содержание такого предприятия включаются в тарифы на услуги по вывозу бытовых отходов в размере, не превышающем 5% плановой производственной себестоимости таких услуг.

Кроме того, рассматривается вариант исключения услуги по обращению с бытовыми отходами из сферы действия ЗУ «О госзакупках».

В рамках данного законопроекта предлагается установить минимальный уровень тарифов на услуги по вывозу бытовых отходов не ниже экономически обоснованных расходов на их производство, а также планируется стимуляция внедрения передовых технологий переработки и утилизации бытовых отходов.

По материалам jkg-portal.com.ua

Публікації та новини схожі

Проти завищення тарифів на опалення

12.12.2012
Проти завищення тарифів на опалення Громадські організації виявили факт завищення тарифів на опалення, який щороку забирає у громадян сотні мільйонів гривень. Виявляється, тарифи на опалення розраховуються з застосуванням середніх температур сторічної давнини, коли зими були холоднішими. Крім того, комунальники використовують застарілі норми споживання тепла, які значно вищі за сучасні, а це додаткові мільйони з кишень громадян.

докладніше

Проблеми спільної власності: чи є рішення?

04.02.2013
Проблеми спільної власності: чи є рішення? Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства представило на громадське обговорення проекти законів, розроблені компанією «Бейкер і Маккензі» за фінансовоїпідтримки Міжнародної фінансової корпорації (IFC) (Проект Закону України «Про внесення змін до Цивільного кодексу України щодо особливостей права власності у багатоквартирному будинку», Проект Закону України «Про особливості права власності у багатоквартирному будинку»).

докладніше

Діяльність ОСББ стане більш прозорою та цивілізованою

07.02.2012
Діяльність ОСББ стане більш прозорою та цивілізованою На сьогоднішньому відкритті десятої сесії Верховної Ради України шостого скликання Президент країни Віктор Янукович розповів про ключові проблеми держави та шляхи їх подолання. Одним з таких питань була реформа житлово-комунальної сфери.

докладніше

Словаччина недоотримує газ від "Газпрома"

27.09.2014
Словаччина недоотримує газ від Словаччина усе іще недоотримує російський газ - про це заявив офіційний представник компанії Slovensky plynarensky priemysel Петер Беднар, повідомляє РИА Новости.

докладніше

Юридична консультація

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше