Головна » Новини та публікації » Уряд створив Національну раду з питань діяльності ОСББ

Уряд створив Національну раду з питань діяльності ОСББ

14 березня Уряд створив Національну раду з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, як тимчасовий консультативно-дорадчий орган Кабінету Міністрів України.

Проект відповідної Постанови представив Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Аліпов.

«Основними завданнями Ради є координація дій органів виконавчої влади з питань створення та забезпечення діяльності ОСББ, сприяння у вирішенні проблемних питань, а також безпосереднього залучення громадськості до нормотворчої діяльності», — сказав Олександр Аліпов.

За його словами, новий дорадчий орган покликаний аналізувати стан справ та причини виникнення проблем у процесі створення та забезпечення діяльності ОСББ, подавати Уряду розроблені за результатами роботи рекомендації та пропозиції. Персональний склад Ради затверджуватиметься Наказом Мінрегіону.

Відповідно до затвердженого Постановою посадового складу Ради, до неї увійшли очільник Мінрегіону (голова Ради), його Перший заступник (заступник голови Ради), Перший заступник Міністра юстиції, заступники міністрів економічного розвитку і торгівлі, фінансів, соціальної політики, голови Державної служби України з питань регуляторної політики, Держземагентства та Держархбудінспекції, заступники голів Державної податкової служби та Антимонопольного комітету. Також передбачено, що участь у роботі органу на постійній основі братимуть Директор департаменту Мінрегіону (секретар Ради), представник Секретаріату КМ України та представники місцевих органів виконавчої влади. За згодою участь у роботі Ради братимуть Голови Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг та НКРЕ, народні депутати та представники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, представники органів місцевого самоврядування, громадських організацій, об’єднань профспілок і роботодавців, суб’єктів господарювання.

Прес-служба Мінрегіону

Публікації та новини схожі

Запущено реверс газу зі Словаччини до України

03.09.2014
Запущено реверс газу зі Словаччини до України Відбувся урочистий пуск реверсного газу зі Словаччини до України. Це сталося сьогодні, в селищі Велке Капушани в Словаччині. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомила прес-секретар прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка Ольга Лаппо.

докладніше

Про застосування енергоощадних технологій у Києві

20.09.2012
Про застосування енергоощадних технологій у Києві Голова Київської МДА Олександр Попов заявив про планування масового застосування енергоощадних технологій.

докладніше

Мінрегіон на зв’язку з громадянами

19.01.2012
Мінрегіон на зв’язку з громадянами Протягом 2011 року фахівці та керівництво Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства надали роз’яснень на майже 6 тисяч звернень громадян.

докладніше

Постановою Кабінету Міністрів України подовжено строки продажу акцій енергокомпаній

04.01.2012
Постановою Кабінету Міністрів України подовжено строки продажу акцій енергокомпаній Рішенням від 21 грудня 2011 року Кабінету Міністрів прийнята постанова, суть якої в подовженні до кінця 2012 року терміну продажу енергокомпаній.

докладніше

Юридична консультація

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше