Головна » Новини та публікації » Уряд штрафуватиме українців за несвоєчасну оплату компослуг

Уряд штрафуватиме українців за несвоєчасну оплату компослуг

Верховна Рада зареєструвала законопроект №4563а від 29 серпня «Про житлово-комунальні послуги», внесений напередодні Кабінетом Міністрів. Цей документ передбачає стягнення пені зі споживачів за несвоєчасну чи/та неповну сплату ЖКП.

«У разі несвоєчасного та/або не в повному обсязі внесення плати за житлово-комунальні послуги споживач зобов’язаний сплачувати пеню в розмірі 0,1 відсотка суми простроченого платежу, яка нараховується за кожний день прострочення, але не більше 100 відсотків загальної суми боргу, крім визначених законом випадків», – така норма зафіксована в тексті законопроекту.

Зокрема, в законопроекті №4563а уточнюється, що нарахування пені розпочинається з першого робочого дня, наступного за останнім днем граничного строку внесення плати за житлово-комунальні послуги. Граничним строком внесення плати за житлово-комунальні послуги є 20 число місяця, що настає за розрахунковим. При цьому пеня за кожний місяць нараховується окремо.

Джерело zhytlo.in.ua

Публікації та новини схожі

Впровадження енергоефективних заходів в багатоквартирних будинках

07.03.2012
Впровадження енергоефективних заходів в багатоквартирних будинках Організаційні питання діяльності ОСББ при підготовці до впровадження енергоефективних заходів в багатоквартирних будинках.

докладніше

Пошуки виходу із комунальних колапсів у Луганську

27.09.2012
Пошуки виходу із комунальних колапсів у Луганську Хто і як повинен вирішувати комунальні проблеми в будинках, мешканці яких створили об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ)? Відповідь на це питання шукали учасники круглого столу «Співпраця ОСББ і комунальних монополістів м. Луганськ: проблеми, шляхи вирішення», який нещодавно відбувся у Луганську. Захід організувала Громадянська мережа ОПОРА.

докладніше

Київ: Газова залежність України. Факти та прогнози.

28.12.2011
Київ: Газова залежність України. Факти та прогнози. Розпочався новий вік підвищеного попиту на газ – про це 16 червня 2011 заявив виконавчий директор International Energy Agency Нобуо Танака на Петербурзькому міжнародному економічному форумі. За його словами, попит на газ буде рости значно швидше нафти і вугілля, і газ витіснить вугілля з другого місця за значенням джерел енергії. «Це буде золотий вік для виробників газу, для газової галузі» – сказав Н. Танака. Він підкреслив, що століття дешевої енергетики закінчився, що треба враховувати при формуванні планів економічного зростання.

докладніше

Відкритий лист Громадянської мережі ОПОРА до Міністра соціальної політики України Наталії Королевської

25.03.2013
Відкритий лист Громадянської мережі ОПОРА до Міністра соціальної політики України Наталії Королевської Звертаємось до Вас, як до Міністра соціальної політики України одним з основних завдань якого є формування державної політики щодо забезпечення державних соціальних стандартів та державних соціальних гарантій для населення.

докладніше

Юридична консультація

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

как правильно составить заявление директору водоканала

 Подскажите пожалуйста, как правильно составить заявление директору водоканала (пришел какой-то виртуальный(несуществующий) долг на воду. Оплата за воду производилась всегда регулярно по счетчику.

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше