Головна » Новини та публікації » Українські підприємства водопостачання стають енергоефективнішими

Українські підприємства водопостачання стають енергоефективнішими

Розвиток внутрішнього виробництва у житлово-комунальному господарстві полягає, зокрема, в енергозбереженні, причому галузь уже досягла певних успіхів у водопостачанні, наголосив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк.

Про це він повідомив під час виступу на засіданні Уряду у середу, 22 лютого.

«У порівнянні з 2005 роком вітчизняні підприємства водопостачання майже у півтора рази скоротили споживання електричної енергії на рік. Мінрегіон має чіткий план дій на виконання урядової Програми розвитку внутрішнього виробництва. Ми розуміємо, що нам треба будувати, реконструювати та ремонтувати системи життєзабезпечення. Але ми не повинні імпортувати труби, а маємо розвивати внутрішнє виробництво і робити це власними силами. Для цього у нас є увесь необхідний технологічний та ресурсний потенціал», — наголосив Анатолій Близнюк.

За його словами, виробництво житлово-комунальних послуг — це значна частина розвитку внутрішнього виробництва країни. Тому одним із головних державних питань — забезпечити населення країни цими послугами на сучасному рівні та мінімальними енергозатратами

Прес-служба Мінрегіону

Публікації та новини схожі

Київ: Роль Ресурсних центрів для ОСББ у впровадженні енергоефективних заходів

28.12.2011
Київ: Роль Ресурсних центрів для ОСББ у впровадженні енергоефективних заходів Мета Ресурсних центрів для ОСББ Комплексна допомога власникам квартир, ОСББ та місцевій владі в збереженні житлового багатоквартирного фонду.

докладніше

Кабмін виділив 104 млн. грн. на добудову Дністровської ГАЕС

22.08.2014
Кабмін виділив 104 млн. грн. на добудову Дністровської ГАЕС На добудову першої черги Дністровської гідроакумулюючої електростанції український уряд направить залишки коштів у розмірі 103,813 млн грн із спеціального фонду державного бюджету, джерелом якого є кошти ЄС для фінансування програми з реалізації енергетичної стратегії України.

докладніше

Механізм державної підтримки енергозбереження в житловому секторі

13.03.2012
Механізм державної підтримки енергозбереження в житловому секторі Житлово-комунальний сектор є одним із найбільших споживачів в Україні, який поглинає близько 36% паливної енергії, що становить 28 млрд м3 природного газу за рік. Із них близько 20 млрд м3 (25% виробленої енергії) витрачається на опалення та приготування гарячої води. Для порівняння: у металургії витрачається до 13%, а в хімічній промисловості — 11% від всієї кількості спожитого газу. Всього у житлово-комунальному господарстві України споживається орієнтовно 70 млн тонн умовного палива, що становить близько третини від загального споживання палива в Україні.

докладніше

Мінрегіон активно вивчає міжнародний досвід — Анатолій Близнюк

07.03.2012
Мінрегіон активно вивчає міжнародний досвід — Анатолій Близнюк Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України активно вивчає іноземний досвід реформування ЖКГ, зокрема, і накопичений у країнах СНД. Про це сказав очільник Мінрегіону Анатолій Близнюк під час зустрічі із керівництвом Фонду сприяння реформуванню житлово-комунального господарства Російської Федерації.

докладніше

Юридична консультація

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше