Головна » Новини та публікації » Україна збільшує запаси газу в ПГС

Україна збільшує запаси газу в ПГС

Запаси газу в українських підземних газосховищах з 13 по 20 вересня збільшилися до 16,418 млрд кубометрів, тобто на 1,2%.

Про це свідчать дані оператора газотранспортної системи України компанії «Укртрансгаз». За даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості, добовий видобуток природного газу в Україні становить близько 50 млн. кубометрів. При цьому, повідомляє міністерство, можливий дефіцит палива в опалювальний сезон, без урахування реверсних поставок, може становити близько 5-7 млрд кубометрів.

З 16 серпня 2014 року відкрився так званий «малий реверс» природного газу з території Словаччини до України в тестовому режимі, а з вересня він запрацював на повну потужність. Проте «малий реверс» не дозволяє Україні скористатися словацьким маршрутом на повну потужність і повністю уникнути газової залежності від «Газпрому». Таку можливість надає Україні так званий «великий реверс», проте його відкриття блокує «Газпром», який має відповідний контракт зі словацькою стороною.

Джерело zhytlo.in.ua

Публікації та новини схожі

Мінрегіон забезпечить прозорість формування квартирної плати

24.01.2012
Мінрегіон забезпечить прозорість формування квартирної плати Як повідомлялося у ЗМІ, ряд міст у регіонах на початку цього року провів підвищення тарифів із утримання будинків і споруд та прибирання прибудинкових територій, більше відомих, як квартплата.

докладніше

Європейські експерти діляться досвідом управління водним господарством

22.02.2012
Європейські експерти діляться досвідом управління водним господарством Послуги водопостачання та водовідведення слід демонополізувати та зробити прозорими. Для цього необхідна оптимальна схема управління водним господарством і відповідна законодавча база. Таку думку висловив Перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Олександр Аліпов під час круглого столу «Управління водним господарством в Україні», що днями відбувся у Мінрегіоні.

докладніше

Круглий стіл: «Якою буде політика влади у житлово-комунальній сфері Рівного після зміни начальника управління?»

18.02.2013
Круглий стіл: «Якою буде політика влади у житлово-комунальній сфері Рівного після зміни начальника управління?» У вівторок, 19 лютого в конференц-залі Будинку вчених (м. Рівне, вул. С. Петлюри, 17, другий поверх) відбудеться обговорення питань реформування та розвитку житлово-комунальної сфери Рівного.

докладніше

Волинь: шахта "Нововолинська" отримає 100 млн. з держбюджету

18.08.2014
Волинь: шахта 14 серпня народні депутати України проголосували за Закон "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" (щодо перерозподілу видатків, передбачених Міністерству енергетики та вугільної промисловості на підтримку вугільної галузі).

докладніше

Юридична консультація

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше