Головна » Новини та публікації » Україна вважає дискримінаційною ціну на газ, пропоновану Росією

Україна вважає дискримінаційною ціну на газ, пропоновану Росією

Українcька сторона вважає дискримінаційною пропозицію російської сторони щодо ціни на газ у 385 дол. за 1 тис. кубометрів з урахуванням 100 дол. знижки.

«Ми знову чуємо ціну 385 дол. США за рахунок застосування т.з. знижки у 100 дол. США від ціни 485 дол. США за рахунок скасування мита. Тобто, на думку російської сторони, ціна у 485 дол. США є справедливою і ринковою. Ми вважаємо, що ця ціна дискримінаційна», - повідомляє Міненерговугілля.

«Українська сторона розчарована відсутністю конструктивного підходу з російського боку в переговорах з врегулювання питання поставок газу до України», - цитує з цього приводу міністра енергетики і вугільної промисловості Юрія Продана прес-служба міністерства.

У повідомленні Міненерговугілля зазначається, що українська сторона спільно з Єврокомісією зробили кілька пропозицій про насправді ринкові механізми встановлення ціни. «Остання наша пропозиція - розраховувати ціну, виходячи з рівня цін, що склалися на європейських газових хабах, зменшивши її на величину витрат на транспортування газу від кордону РФ до країн ЄС. Яка ціна може бути більш ринковою ціною, ніж біржова ціна?», - коментує ситуацію прес-служба міністерства.

Джерело zhytlo.in.ua

Публікації та новини схожі

Помешкання на Сихові. Будинок зі Східної Німеччини.

15.11.2013
Помешкання на Сихові. Будинок зі Східної Німеччини. Мешканці сусідніх будинків так були вражені цим будинком, що в перші роки після завершення будівництва приходили сюди на екскурсію. Тут інші комунікації, скляні прозорі вхідні двері, шпалери в під’їзді та енергозберігаючі склопакети, які й досі функціонують! Сьогодні мова піде про будинок на Сихові, який спроектували й збудували архітектори та інженери зі Східної Німеччини наприкінці 80-х.

докладніше

Всі регіони, окрім Луганщини та Донеччини, готові до опалювального сезону

23.09.2014
Всі регіони, окрім Луганщини та Донеччини, готові до опалювального сезону Вже за тиждень в Україні має розпочатись опалювальний сезон.

докладніше

КМДА підтримує розвиток ОСББ у Києві… принаймні на папері

18.11.2011
КМДА підтримує розвиток ОСББ у Києві… принаймні на папері 29 вересня 2011 року в Київській міській державній адміністрації відбулося засідання Координаційної ради з питань сприяння розвитку ОСББ у місті Києві.

докладніше

Данные об обращении граждан в Минрегион

06.03.2013
Данные об обращении граждан в Минрегион Министерство регионального развития, строительства и жилищно-коммунального хозяйства имеет «горячую линию» для оперативных обращений граждан в случае возникновения проблем и перебоев в работе систем жизнеобеспечения в орган исполнительной власти.

докладніше

Юридична консультація

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше