Головна » Новини та публікації » Україна вимушена імпортувати вугілля для ТЕС

Україна вимушена імпортувати вугілля для ТЕС

Оскільки забезпечити ТЕС енергетичним вугіллям українського видобутку наразі неможливо по причині бойових дій на сході України де розташована більша частина діючих шахт, уряд прийняв рішення імпортувати паливо.

Про це заявив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Вадим Уліда. «Я розраховую, що найближчим часом ми почнемо імпорт вугілля», - сказав він.

За інформацією Міненерговугілля, вже сьогодні українським ТЕС гостро бракує вугілля марки «А» – палива, яке використовується на половині станцій країни. Як зазначають у міністерстві, запаси вугілля такі, що за оптимістичним розвитком подій їх вистачить на 50 днів, за песимістичним – на 11 днів.
За словами Вадима Уліди, Україна імпортуватиме паливо з Австралії, Нової Зеландії й, можливо, США.

Джерело zhytlo.in.ua

Публікації та новини схожі

Угорський реверс газу невигідний для України через завищену ціну

11.09.2014
Угорський реверс газу невигідний для України через завищену ціну «Газпром» штучно підвищив ціну на газ для Угорщини, що автоматично зробило невигідним використання реверсного маршруту поставок газу з Угорщини до України, повідомив журналістам голова оператора газотранспортної системи України «Укртрансгаз» Ігор Прокопів.

докладніше

Статистика по ОСББ в Україні

18.02.2019
Статистика по ОСББ в Україні Мінрегіон опублікував данні, що на 01 січня 2019р в країні функціонує 26 603 ОСББ. Водночас, Мінюст надає доступ до відкритого реєстру юридичних осіб, в якому на 03 січня 2019р маємо 29 751 активних ОСББ. Різниця між даними міністерств складає - 12%.

докладніше

Мінрегіон розпочинає конкретні кроки з енергоефективності в ЖКГ

13.02.2012
Мінрегіон розпочинає конкретні кроки з енергоефективності в ЖКГ Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України сьогодні уклало меморандум про взаєморозуміння з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) щодо сприяння відновлення енергоефективності житлового сектору України, зменшення рівня втрат енергії та кількості викидів парникових газів.

докладніше

Львівські ОСББ ведуть перемовини з постачальниками комунальних послуг

21.09.2012
Львівські ОСББ ведуть перемовини з постачальниками комунальних послуг Поспілкуватися львівським ОСББ з компаніями-монополістами – постачальниками комунальних послуг – вдалося в ході круглого столу, що відбувся 7 вересня 2012 р. у приміщені малої сесійної зали Львівської міської ради. Захід організувала Спілка власників житла України за партнерської підтримки Громадянської мережі ОПОРА та за сприяння Національного демократичного інституту, в рамках проекту «Створення сприятливих умов діяльності ОСББ».

докладніше

Юридична консультація

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше