Головна » У Херсоні будуть консультувати як правильно управляти ОСББ

У Херсоні будуть консультувати як правильно управляти ОСББ

З 18 по 19 січня фахівці Громадянської мережі ОПОРА та Інституту місцевого розвитку навчали 20 тренерів, які будуть безкоштовно консультувати херсонців про створення та управління ОСББ.
Консультанти працюватимуть у Ресурсному центрі для ОСББ, що найближчим часом буде відкрито за сприяння проекту USAID «Реформа міського теплозабезпечення».

Дмитро Левицький та Вікторія Погорєлова з Інституту місцевого розвитку розповіли про практичні аспекти створення та діяльності ОСББ, відносини між співвласниками, відносини ОСББ з надавачами комунальних послуг, стосунки з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Спеціальна гостя з Вірменії – експерт з енергозбереження в країнах центрально-східної Європи Астхіне Пасоян поділилася міжнародним досвідом функціонування Центрів розвитку ОСББ.

Керівник житлово-комунальних програм ГМ ОПОРА Тетяна Бойко навчала учасників методикам роботи тренера, специфіки навчання для дорослих та мистецтва публічного виступу.

Під час тренінгу учасники визначили основні потреби херсонських ОСББ та розробили план заходів Ресурсного центру.

Матеріали тренінгу – наведені нижче.

Публікації та новини схожі

Ресурсний центр для ОСББ: Краматорськ

09.02.2012
Ресурсний центр для ОСББ: Краматорськ Ресурсний центр ОСББ проводить роботу в режимі «гаряча лінія», надання юридичної та методичної допомоги, консультація по створенню та реєстрації нових ОСББ та ін.

докладніше

Луцьк: ОСББ діляться досвідом налагодження стосунків з монополістами

02.04.2013
Луцьк: ОСББ діляться досвідом налагодження стосунків з монополістами 29 березня 2013 року у Луцьку відбулась практична прес-конференція, на якій йшлось про успішні практики вирішення складних ситуацій у стосунках ОСББ та обслуговуючих організацій. Захід організувала Громадянська мережа ОПОРА.

докладніше

Мінрегіон активно вивчає міжнародний досвід — Анатолій Близнюк

07.03.2012
Мінрегіон активно вивчає міжнародний досвід — Анатолій Близнюк Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України активно вивчає іноземний досвід реформування ЖКГ, зокрема, і накопичений у країнах СНД. Про це сказав очільник Мінрегіону Анатолій Близнюк під час зустрічі із керівництвом Фонду сприяння реформуванню житлово-комунального господарства Російської Федерації.

докладніше

ОСББ та виробники і постачальники комунальних послуг: партнерство чи протистояння?

06.12.2011
ОСББ та виробники і постачальники комунальних послуг: партнерство чи протистояння? «ОСББ та виробники і постачальники комунальних послуг: партнерство чи протистояння?» – такою була тема круглого столу, що відбувся у Києві 30 листопада 2011 року за участі голів об`єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), представників Антимонопольного комітету, органів місцевого самоврядування, ПАТ «Київенерго» та координаторів житлово-комунальних програм регіональних представництв Громадянської мережі ОПОРА та журналістів.

докладніше

Юридична консультація

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше