Головна » Новини та публікації » У серпні Україна збільшила імпорт природного газу з Європи на 13%

У серпні Україна збільшила імпорт природного газу з Європи на 13%

Україна, що вже понад 2 місяці не отримує російського газу, в серпні 2014 року збільшила порівняно з липнем імпорт газу з Європи на 13% - до 250 млн куб. м. Про це свідчать дані операторів газотранспортних систем Польщі та Угорщини. Зокрема, в серпні з Польщі було імпортовано близько 122 млн куб. м газу, з Угорщини – 128 млн куб. м.

Варто зазначити, що добові обсяги поставок газу з Угорщини, на відміну від Польщі, вже впродовж чотирьох місяців не досягають максимальної технічної можливості, що становить 16 млн кубометрів природного газу. В серпні добові поставки палива з Угорщини в середньому становили 4 млн кубометрів.

Як відомо, Україна розробляє реверсивні маршрути поставок газу з Польщі, Угорщини, Словаччини та Румунії. Відкриття всіх чотирьох маршрутів дозволить Україні збільшити щорічні поставки газу до 30 млрд куб. м. Найбільш перспективним маршрутом поставок газу в Україну є словацький, що вже успішно пройшов тестування.

Джерело zhytlo.in.ua

Публікації та новини схожі

«Луганськвода» посягає на права мешканців ОСББ

02.01.2013
«Луганськвода» посягає на права мешканців ОСББ 28 грудня 2012 у місті Луганськ відбувся круглий стіл на тему: «Луганські ОСББ та монополісти: партнерство чи протистояння?». Організатором заходу виступила Громадянська Мережа ОПОРА. Представники ОСББ Луганська розповіли, що найбільше нарікань вони мають на ТОВ «Луганськвода», яка й надалі вимагає акумулювати на рахунках ОСББ грошові кошти, оплачувані людьми за воду і централізовано перераховувати їх «Луганськвода», що утискає права мешканців.

докладніше

Запасів вугілля для ТЕС вистачить до середини листопада

03.09.2014
Запасів вугілля для ТЕС вистачить до середини листопада Забезпечити ТЕС вугіллям українського видобутку сьогодні неможливо через бойові дії на сході країни, де розташована більша частина діючих шахт. За інформацією Міненерговугілля, вже сьогодні на українських ТЕС спостерігається гострий дефіцит вугілля марки «А» – палива, яке використовується на половині станцій країни.

докладніше

Чому зросли тарифи на опалення та гарячу воду?

15.09.2014
Чому зросли тарифи на опалення та гарячу воду? В середині серпня українці отримали липневі квитанції з новими тарифами на гарячу воду (у кого гарячої води не було - той не відчув підвищення її вартості «на своєму гаманці»).

докладніше

Від влади треба вимагати розкриття складових коммунальних тарифів, - Тетяна Бойко

27.06.2014
Від влади треба вимагати розкриття складових коммунальних тарифів, - Тетяна Бойко Чому зросли тарифи на комунальні послуги? За що ще доведеться платити більше? Які умови поставило МВФ поруч з вимогою підвищення ціни на КП? Відповіді на це в ефірі «Громадського радіо» дає Тетяна Бойко – представник Громадянської мережі «Опора».

докладніше

Юридична консультація

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше