Головна » Новини та публікації » У Мінрегіоні відбулося чергове засідання Комітету галузевих реформ

У Мінрегіоні відбулося чергове засідання Комітету галузевих реформ

На засіданні, що відбулось 16 грудня, експерти Мінрегіону детально розглянули стан виконання Національного плану дій у поточному році та затвердили проект заходів на 2012 рік Національного плану дій щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010 – 2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк поклав персональну відповідальність керівників структурних підрозділів Мінрегіону за виконання заходів Національного плану дій щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010 – 2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава». На цьому він наголосив під час засідання Комітету галузевих реформ.

«План дій – це не пошук загальновідомих фраз, а оцінка реальної ситуації та бачення перспектив, як вирішувати проблеми в цій ситуації. Необхідне повне розуміння, що ми можемо ці проблеми вирішити», – сказав Анатолій Близнюк.

За його словами, саме реальність планів, чітке розуміння пріоритетів, персональна відповідальність за їх складання, виконання та забезпечення дієвого контролю за виконанням планів буде запорукою успіху.
Під час заходу також розглянули питання фінансування енергоефективної модернізації житлового сектора та проект Національного плану дій з енергоефективності будівель. На думку очільника Мінрегіону Анатолія Близнюка, саме житловий будинок є найголовнішим елементом серед інших об’єктів, які охоплюються Національним планом дій з енергоефективності для будинків. Якщо розглядати споживання і потенціал енергозбереження спираючись на конкретні цифри, слід врахувати, що базове (розрахункове) річне споживання енергії по житлових будинках в Україні становить майже 296,5 млн Мвт/год, а потенціал енергозбереження складає понад 177 млн Мвт/год.

Прес-служба Мінрегіону

Публікації та новини схожі

Реформа ЖКГ: увага ЗМІ

26.06.2012
Реформа ЖКГ: увага ЗМІ Моніторинг друкованих/Інтернет ЗМІ проводився Громадянською мережею ОПОРА з 1 січня 2009 року по 1 червня 2012 року в рамках проекту «Житлова реформа очима громадськості» за сприяння програми «Громадянське суспільство та належне врядування» Міжнародного фонду «Відродження».

докладніше

Про захист прав інвесторів житлового будівництва

13.04.2012
Про захист прав інвесторів житлового будівництва Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розроблено проект Закону України про посилення захисту прав інвесторів під час інвестування (фінансування) будівництва житла, яке планується здійснювати, у тому числі, шляхом.

докладніше

Відшкодування різниці нарахуванньза теплову енергію та гаряче водопостачання для ОСББ та ЖБК (Києв)

31.01.2013
Відшкодування різниці нарахуванньза теплову енергію та гаряче водопостачання для ОСББ та ЖБК (Києв) На засіданні секретаріату Координаційної ради з питань ОСББ при КМДА, 29 січня 2013 року чиновники заявили про плани щодо відшкодування для ОСББ та ЖБК різниці з нарахування за теплову енергію, яка виникла у розрахунках з ПАТ «Київенерго».

докладніше

Нафтогаз: "Київенерго" відключене від газопостачання через борги

21.08.2014
Нафтогаз: Як повідомляють в компанії, відключення «Київенерго» від газопостачання відбувається виключно через борги цієї структури перед «Нафтогазом України», які становлять 96% від загальної заборгованості міста Києва.

докладніше

Юридична консультація

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше