Головна » Новини та публікації » Столичное ОСМД наказано за необоснованное повышение тарифов

Столичное ОСМД наказано за необоснованное повышение тарифов

Прокуратура Шевченковского района словила киевское ОСМД «Комфорт» на завышении тарифов на коммунальные услуги для многоэтажных домов по улице Герцена, 17-25.

Оказывается в течение трех лет, с 2010 по 2012 года, столичное ОСМД устанавливало тарифы за коммунальные услуги, в разы превышающие определенные Киевской городской государственной администрацией.

К примеру, плата за услуги по содержанию домов и придомовых территорий для жителей домой по улице Герцена, 17-25 за январь-февраль 2010 года составляла 2,35 грн / м2, в марте-апреле 2010 года тариф составил 3 грн / м2, несмотря на то, что Киевской ГГА был установлен тариф в размере 1,10 грн.

Антимонопольный комитет, который принимал участие в проверке ОСМД «Комфорт», за нарушение правил начисления тарифов на коммунальные услуги применил финансовые санкции и обязал произвести перерасчет коммунальных платежей, уплаченных жителями данных домов протяжении последних трех лет.

Прокуратуры города Киева требует привлечь к ответственности должностных лиц управления жилищно-коммунального хозяйства, которые не обеспечили надлежащего контроля и допустили применения завышенных тарифов.

По материалам jkg-portal.com.ua

Публікації та новини схожі

Минрегион: Вопросы сертификации экспертов по инвентаризации объектов недвижимости

16.01.2013
Минрегион: Вопросы сертификации экспертов по инвентаризации объектов недвижимости Сейчас, согласно законодательству, работы по технической инвентаризации объектов недвижимого имущества могут также выполнять сертифицированные архитекторы и инженеры-проектировщики. На сегодняшний день в Украине насчитывается более 5,5 тысяч сертифицированных инженеров-проектировщиков и более 2 тысяч архитекторов.

докладніше

Механізм державної підтримки енергозбереження в житловому секторі

13.03.2012
Механізм державної підтримки енергозбереження в житловому секторі Житлово-комунальний сектор є одним із найбільших споживачів в Україні, який поглинає близько 36% паливної енергії, що становить 28 млрд м3 природного газу за рік. Із них близько 20 млрд м3 (25% виробленої енергії) витрачається на опалення та приготування гарячої води. Для порівняння: у металургії витрачається до 13%, а в хімічній промисловості — 11% від всієї кількості спожитого газу. Всього у житлово-комунальному господарстві України споживається орієнтовно 70 млн тонн умовного палива, що становить близько третини від загального споживання палива в Україні.

докладніше

Мінрегіон посилює взаємодію з регіонами

20.01.2012
Мінрегіон посилює взаємодію з регіонами В ідеології активізації співпраці з регіонами у напрямку поглиблення соціально-економічних реформ, запропонованих суспільству Президентом України Віктором Януковичем, Мінрегіон розпочинає консультації та безпосередню взаємодію із регіональними органами влади, експертами, територіальними громадами та трудовими колективами галузі.

докладніше

Жахіття Житлового кодексу "воскресають"

07.10.2011
Жахіття Житлового кодексу На тлі гучного звільнення віце-прем’єр-міністра Тихонова, майже непоміченим пройшов розгляд в парламентському комітеті з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики міні-Житлового кодексу – законопроекту "Про внесення змін до Закону України "Про житлово-комунальні послуги" (автори – народні депутати Бондик, Баранов, Прутнік, Плотніков, Литвин, Крук, Харлім, Шпенів, Стельмашенко). Суть законопроекту – нав’язування керуючих компаній та позбавлення співвласників багатоквартирних будинків права голосу.

докладніше

Юридична консультація

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

как правильно составить заявление директору водоканала

 Подскажите пожалуйста, как правильно составить заявление директору водоканала (пришел какой-то виртуальный(несуществующий) долг на воду. Оплата за воду производилась всегда регулярно по счетчику.

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше