Головна » Новини та публікації » Системи життєзабезпечення під постійним контролем

Системи життєзабезпечення під постійним контролем

В усіх областях створені регіональні штаби із забезпечення безперебійної роботи об’єктів життєдіяльності населення, повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк на тематичному брифінгу, що відбувся в Кабінеті Міністрів України у середу, 1 лютого.

Також керівники адміністрацій вживають вичерпних заходів для попередження виникнення можливих надзвичайних ситуацій через різке зниження температури повітря у період з 28 січня по 12 лютого.

«У регіонах країни утворено 4420 оперативних бригад працівників сфери благоустрою, теплового та водопровідного господарства. На комунальників покладено обов’язок своєчасно очищати тротуари, покрівлі та карнизи будинків від льодових бурульок з метою попередження нещасних випадків, постійно перевіряти надходження тепла до будинків, виявляти та усувати витоки тепла з тепломереж. На ранок 1 лютого 2012 року всі роботи з попередження виникнення надзвичайних ситуацій проводяться згідно затверджених регламентів. У регіонах », – сказав Анатолій Близнюк.

У той же час, за словами очільника Мінрегіону, якихось значних ускладнень у системах життєзабезпечення чи у роботі комунального господарства поки-що не спостерігається.

«Триває зима, зі звичними у недалекому минулому мінусовими температурами, йде нормальна, на скільки це можливо, робота усіх служб у цих умовах. З 27 січня по сьогодні надійшло всього 38 скарг від громадян. Кількість аварій на системах теплопостачання за цей час також не збільшилась – зафіксовано всього три масштабні випадки перерви у теплопостачанні через аварії на тепломережах, які усувалися у термін не більший, за півтори доби», – наголосив А.Близнюк.

За даними Мінрегіону, протягом січня 2012 року до оперативно-диспетчерської служби Мінрегіону надійшло усього 116 звернень щодо проблемних питань теплозабезпечення, що є середнім показником для цього періоду. Найбільше звернень надійшло з Донецької (47), Дніпропетровської (26) областей та АР Крим (10). Основна причина звернень – низька температура теплоносія та низька температура повітря у помешканні.

Як уже повідомлялося раніше, на виконання доручення Кабінету Міністрів України з 26 січня 2012 року Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства організовує цілодобову роботу Штабу із забезпечення безперебійної роботи об’єктів життєдіяльності населення. До складу Штабу із забезпечення безперебійної роботи об’єктів життєзабезпечення населення, який працює цілодобово, увійшли представники Мінрегіону, Міненерговугілля, МНС, Міноборони, МВС, МОЗ, Мінінфраструктури та Укравтодору.

З приводу будь-яких ускладнень у роботі систем життєзабезпечення громадяни можуть цілодобово звертатися до оперативно-диспетчерської служби Мінрегіону (044) 207-18-04,  207-19-12.

Прес-служба Мінрегіону

Публікації та новини схожі

Тарифи на послуги водовідведення по базових підприємствах станом на 1 травня 2012 року

30.05.2012
Тарифи на послуги водовідведення по базових підприємствах станом на 1 травня 2012 року На виконання Заходів щодо забезпечення виконання завдань Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки та з метою моніторингу стану реформування і розвитку житлово-комунального господарства запроваджено галузеву звітність про тарифну політику підприємств житлово-комунального господарства.

докладніше

Анонс: Кредитна лінія для реалізації енергоефективних проектів у житлових будинках

03.06.2013
Анонс: Кредитна лінія для реалізації енергоефективних проектів у житлових будинках В рамках програми з підвищення ефективності використання енергії у багатоквартирних житлових будинках Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) у партнерстві з місцевими комерційними банками може найближчим часом запропонувати Кредитну лінію для реалізації енергоефективних проектів у житлових будинках (далі – Кредитна лінія).

докладніше

Алчевськ: монополісти порушують права ОСББ

04.02.2013
Алчевськ: монополісти порушують права ОСББ 31 січня 2013 р. в місті Алчевськ Луганської області відбувся круглий стіл «Як вирішити проблеми ОСББ з монопольними постачальниками послуг ЖКГ». Організатор заходу Громадянська Мережа ОПОРА.

докладніше

Коммунальные хозяйства Киева преодолевают последствия снегопадов

26.12.2012
Коммунальные хозяйства Киева преодолевают последствия снегопадов Совместное заседание оперативного штаба Минрегиона по обеспечению бесперебойной работы объектов жизнеобеспечения населенных пунктов и оперативного городского штаба по подготовке и координации работы городского хозяйства в осенне-зимний период 2012/2013 года Киевской городской государственной администрации состоялось сегодня под председательством главы Минрегиона Геннадия Темника.

докладніше

Юридична консультація

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше