Головна » Новини та публікації » «Рівнеоблводоканал» прагне виконати свою роботу за кошти ОСББ (відео)

«Рівнеоблводоканал» прагне виконати свою роботу за кошти ОСББ (відео)

В ході чергового круглого столу, присвяченого обговоренню проблем у взаємовідносинах ОСББ із комунальними монополістами Рівного з’ясувалося, що РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» вимагає від співвласників встановити будинкові лічильники обліку води на границі розмежування комунікацій. ОСББ повинні це зробити за власний кошт. Про це розповіла керівник ОСББ «Сонячна домівка» Оксана Нєнахова. При цьому пані Оксана зазначила, що згідно закону ОСББ не є власником будинку, тому не зрозуміло чому об’єднання повинне виконувати цю роботу за власні кошти.

Спірним також виявився процес розрахунків споживачів послуг із «Рівнеоблводоканалом», адже через похибку в лічильниках чи інші обставини буде виникати невідповідність між показниками окремих мешканців та загальними показниками будинку. Зі слів керівника ОСББ, оплату цієї невідповідності хочуть покласти на об’єднання так само, як і обов’язок витребувати заборгованість із мешканців. Керівники ОСББ зазначили, що вони не готові до встановлення будинкових лічильників і виконання функцій «вибивання» заборгованості з мешканців.

"У нас немає на це ні коштів, ні повноважень", - заявила керівник ОСББ «Сонячна домівка».

В свою чергу технічний директор РОВКП ВКГ "Рівнеоблводоканал" Анатолій Чабан пояснив, що підприємство укладає угоди з балансоутримувачами будинків, якими є об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Він зазначив, що встановлення будинкових лічильників на границі розмежування комунікацій є обов’язковою вимогою законодавства, виконання якої не можна скасувати.

Пан Анатолій визнав, що зараз існує багато питань та розбіжностей, які потрібно вирішити, однак, він переконаний, що цей крок матиме позитивні наслідки для керівників ОСББ, оскільки вони зможуть відстежувати реальний стан використання води у своєму будинку.

 

Детальніше:
Зураб Кантарія,
координатор житлово-комунальних програм ГМ ОПОРА

 

Публікації та новини схожі

Минрегион объявляет о проведении VIII Международного конгресса в сфере ЖКХ

06.11.2012
Минрегион объявляет о проведении VIII Международного конгресса в сфере ЖКХ С 6 по 9 ноября 2012 года в Международном выставочном центре при поддержке Минрегиона Украины состоится VIII Международный конгресс «Институциональные и технические аспекты реформирования жилищно-коммунального хозяйства».

докладніше

Рівенські ОСББ незадоволені роботою ТзОВ «Санком-Рівне» (відео)

26.09.2012
Рівенські ОСББ незадоволені роботою ТзОВ «Санком-Рівне» (відео) Основними зауваженнями рівненських ОСББ до комунального підприємства «Санком-Рівне» є завищення об'ємів вивезеного сміття, вартості послуг і нерегулярний графік роботи сміттєвозів. Про це заявили голови рівненських ОСББ в ході круглого столу, що відбувся 10 вересня. Захід організувала громадянська мережа ОПОРА, з метою налагодження діалогу між керівниками об’єднань співвласників багатоквартирних будинків і компанією-монополістом із вивезення твердих побутових відходів «Санком-Рівне».

докладніше

Національна комісія державного регулювання ринку комунальних послуг занепокоїлась проблемою тарифів

29.01.2013
Національна комісія державного регулювання ринку комунальних послуг занепокоїлась проблемою тарифів Проблема можливого зростання тарифів на централізоване опалення та гаряче водопостачання для населення в умовах непрозорої схеми ціноутворення непокоїть не лише громадськість, а і чиновників. До дискусії долучилися представники Національної комісії, що здійснює державне регулювання ринку комунальних послуг.

докладніше

Київським ЖКГ шукають інвесторів близько 1,5 млрд гривень

24.02.2012
Київським ЖКГ шукають інвесторів близько 1,5 млрд гривень В прес-службі Київської міської державної адміністрації (КМДА) інформують про намір запропонувати інвесторам витратити 1,46 млрд грн на проект з модернізації системи теплопостачання та введення в експлуатацію енергозберігаючих технологій житлового фонду районів Виноградар, Мінський та Теремки.

докладніше

Юридична консультація

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше