Головна » Новини та публікації » Рівне: ОСББ чекають від елекропостачальника відшкодування за утримання мереж

Рівне: ОСББ чекають від елекропостачальника відшкодування за утримання мереж

28 березня у Рівному відбувся круглий стіл на тему співпраці між Об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків міста та монополістом у галузі електропостачання ПАТ «AES Рівнеобленерго». Дана зустріч відбулася за ініціативи Громадянської мережі «ОПОРА» і стала п’ятою у циклі круглих столів, покликаних налагодити ефективну співпрацю між голова ОСББ та монополістами у галузі надання комунальних послуг.

Представники ОСББ Рівного розповіли, що найбільш актуальним у розрізі електропостачання для них є питання відшкодування коштів на утримання внутрішньобудинкових електричних мереж. Зі слів керівників об’єднань співвласників, вони не отримують компенсацію, яку, в той же час і за виконання аналогічних функцій виплачують житлово-комунальним господарствам міста.

- Я звертався до Рівнеобленерго з питанням відшкодування коштів за утримання мереж. Мені відповіли, що для ОСББ кошти не компенсують на підставі розпорядження НКРЕ, - розповідає керівник об’єднання «Промінь» Андрій Прищепа. – В той же час, ЖЕКи таку компенсацію отримують. Очевидно, що при такій політиці подвійних стандартів ОСББ змушені працювати у гірших умовах ніж житлово-комунальні господарства.

Також на зустрічі обговорили питання встановлення тарифів за спожиту електроенергію для співвласників будинків. Зі слів учасників, у Рівному ОСББ платять вищий тариф ніж діє для громадян, а саме – 36 копійок за кіловат. Згідно законодавства, об’єднання є неприбутковою організацією і для них мав би діяти той самий тариф, що і для мешканців, тобто – 28 копійок.

Окремою темою для обговорення стало питання продажу акцій «AES Рівнеобленерго» компанії «НД Енержді Інтернейшнл Україна». Голів ОСББ цікавило чи яким чином зміна власника вплине на умови електропостачання. Представник ОПОРИ розповів, що напередодні спілкувався із директором Департаменту зовнішніх та внутрішньо корпоративних зв'язків AES Україна Андрієм Пермяковим. Представник корпорації запевнив, що енергопостачальник працює та працюватиме у звичному режимі. Також Андрій Пермяков пообіцяв розглянути всі зауваження, які будуть висловлені керівниками ОСББ та у найшвидші терміни на них відреагувати в рамках чинного законодавства.

Детальніше:
Роман Мартин
тел.: (063) 358 24 30
Публікації та новини схожі

Анатолий Близнюк вручит награды городам лучшего благоустройства

07.11.2012
Анатолий Близнюк вручит награды городам лучшего благоустройства В 13:00 7-го ноября в Международном выставочном центре (Броварской проспект, 15) в рамках VIII Международного конгресса «Институциональные и технические аспекты реформирования жилищно-коммунального хозяйства - 2012», Министр регионального развития, строительства и жилищно-коммунального хозяйства Украины Анатолий Близнюк вручит награды победителям ежегодного всеукраинского конкурса «Населенный пункт наилучшего благоустройства и поддержки общественного порядка» за 2011 год.

докладніше

Ціни на європейському ринку газу пішли вгору: можливі перебої з доставками?

20.08.2014
Ціни на європейському ринку газу пішли вгору: можливі перебої з доставками? Ціни на природний газ на європейському ринку після різкого падіння – найбільшого за останній 5 років – почали знову зростати.

докладніше

Влада грає в житлово-комунальну реформу

23.01.2013
Влада грає в житлово-комунальну реформу Майже 12 мільярдів гривень – такий «врожай» завищених платежів знімають кожного року комунальники теплового господарства України.

докладніше

Предприятиям ЖКХ Днепропетровска ограничат поставку электроэнергии

15.02.2014
Предприятиям ЖКХ Днепропетровска ограничат поставку электроэнергии На начало января 2014 года долг за электроэнергию коммунальных предприятий Днепропетровска – Жилсервис-3, Жилсервис-5 – составил 456 тыс. грн. Показатель расчетов с энергопоставляющей компанией «ДТЭК Днепрооблэнерго за декабрь 2013 года - не более 4%!».

докладніше

Юридична консультація

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше

как правильно составить заявление директору водоканала

 Подскажите пожалуйста, как правильно составить заявление директору водоканала (пришел какой-то виртуальный(несуществующий) долг на воду. Оплата за воду производилась всегда регулярно по счетчику.

докладніше

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше