Головна » Новини та публікації » Реверсні поставки газу дозволили Україні заощадити $500 млн

Реверсні поставки газу дозволили Україні заощадити $500 млн

Завдяки різниці в ціні палива з країн ЄС та Росії, реверсні поставки газу дозволили заощадити Україні 500 млн дол.

Про це в ході виступу в Раді зовнішніх відносин США заявив прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Ми заощадили близько 500 млн дол. на постачанні газу з Європи», - зазначив Яценюк. За його словами, ціна палива з ЄС нижча, порівняно з ціною на газ з Росії. При цьому Яценюк зазначив, що якщо російський монополіст «Газпром» погодиться на встановлення ринкового механізму визначення ціни на паливо, то Україна купуватиме газ в Росії.

«Якщо у нас буде ринковий механізм ціни - ми будемо платити і купувати газ. Але ми не готові субсидувати «Газпром», - підкреслив український прем’єр.

Джерело zhytlo.in.ua

Публікації та новини схожі

ОСББ: зупинити операцію «ліквідація» Або Чому, вступаючи в кондомініуми, громадяни України втрачають право на пільги та субсидії

15.11.2013
ОСББ: зупинити операцію «ліквідація» Або Чому, вступаючи в кондомініуми, громадяни України втрачають право на пільги та субсидії На цьому тижні Кабмін може розглянути проект постанови під довгою назвою: про надання пільг і субсидій на відшкодування витрат на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій жителями будинків, у яких створені ОСББ. Ще одні пільги? В уряді придумали як, нарешті, масово заманити наших громадян у ці об’єднання?

докладніше

Відкючення у Львові підприємств-боржників від системи водопостачання

27.02.2012
Відкючення у Львові підприємств-боржників від системи водопостачання Прес-служба міської ради Львова повідомляє про початок відключення львівським комунальним підприємством «Львівводоканал» підприємств-боржників від водопостачання розпочало.

докладніше

Процедура встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги скорочена до 15 днів

11.01.2012
Процедура встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги скорочена до 15 днів З 2012 року відбудеться спрощення процедури встановлення тарифів на послуги житлово-комунальних господарств, ініційоване Президентом України.

докладніше

ТОВ «Луганськвода» протизаконно нав’язує ОСББ статус виконавців житлово-комунальних послуг

02.07.2012
ТОВ «Луганськвода» протизаконно нав’язує ОСББ статус виконавців житлово-комунальних послуг Про непрості відносини луганських ОСББ з монополістами в ході прес-конференції, що відбулася 22 червня, розповів координатор житлово-комунальних програм Луганської ОПОРИ Олексій Кормілецький. За словами громадського активіста, відносини між споживачами житлово-комунальних послуг та постачальниками в Луганську важко назвати чесними, справедливими та рівноправними.

докладніше

Юридична консультація

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше