Головна » Новини та публікації » Процедура встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги скорочена до 15 днів

Процедура встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги скорочена до 15 днів

З 2012 року відбудеться спрощення процедури встановлення тарифів на послуги житлово-комунальних господарств, ініційоване Президентом України.

Став діючим закон №4231-VI «Про внесення змін до деяких законів України щодо процедури встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги».

Метою змін в законі ставилося забезпечення найбільш вигідної діяльності підприємств житлово-комунальних господарств, «створення умов для поступового приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня та створення рівних умов для суб'єктів господарювання у сфері ЖКГ».

Відповідно до цього закону процес встановлення тарифів органами місцевого самоврядування спрощений, отже стане коротшою та обмежиться 15 днями, що значно менше, аніж у попередні роки. У цей термін здійснюючий послуги у житлово-комунальній сфері споживача про зміну вартості житлово-комунальних послуг. Акти про встановлення тарифів на ЖКП стали непідвласними державній регуляторній політиці.

В компетенції центрального органу виконавчої влади у сфері ЖКГ лежать питання щодо встановлення порядку донесення до споживачів послуг нової інформації, переліку житлово-комунальних послуг, врахування думки територіальних громад щодо змін в тарифах, обґрунтування змін тарифів та їх структури.

Публікації та новини схожі

Протокол засідання Національної ради з питань ОСББ (неофіційна версія)

21.05.2012
Протокол засідання Національної ради з питань ОСББ (неофіційна версія) Громадянською мережею ОПОРА представлена неофіційна версія Протоколу засідання Національної ради з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (26 квітня 2012).

докладніше

Депутаты отказались вносить изменения в сферу теплоснабжения

17.05.2012
Депутаты отказались вносить изменения в сферу теплоснабжения Народные депутаты Украины проголосовали за снятие с рассмотрения проект закона «О внесении изменений в Закон Украины «О теплоснабжении» (относительно модернизации, реконструкции и строительства объектов в сфере теплоснабжения)», который должен рассматриваться во втором чтении. За это решение проголосовали 252 народных депутата.

докладніше

Київенерго: тепло і світло для киян?

16.05.2012
Київенерго: тепло і світло для киян? "Київенерго" — компанія, яка забезпечує столицю України електричною та тепловою енергією, поєднуючи процеси виробництва, транспортування та збуту енергоресурсів. За специфікою та масштабами діяльності "Київенерго" не має аналогів у Східній Європі.

докладніше

Кабмін: крадеш газ - сядеш у тюрму!

04.09.2014
Кабмін: крадеш газ - сядеш у тюрму! Український уряд схвалив законопроект, яким пропонується запровадити кримінальну відповідальність, аж до позбавлення волі, за розкрадання газу.

докладніше

Юридична консультація

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше