Головна » Новини та публікації » Проблемні питання у взаємовідносинах між ПАТ «ЕК Житомиробленерго», ОСББ та ЖБК

Проблемні питання у взаємовідносинах між ПАТ «ЕК Житомиробленерго», ОСББ та ЖБК

18 грудня 2012 року в приміщенні Житомирської обласної державної адміністрації, за сприяння та підтримки Громадянської мережі ОПОРА був проведений круглий стіл з обговорення проблемних питань у взаємовідносинах між Публічним акціонерним товариством «Енергопостачальна компанія «Житомиробленерго», ОСББ та ЖБК.

Головною проблемою, котру обговорювали учаснии круглого столу була проблема відшкодування коштів на утримання внутрішньо-будинкових електромереж.

Ігор Скоропад, голова АОСББ «Жито-Мир» та Житомирського осередку Спілки власників житла України проінформував присутніх, щодо існуючої проблеми у питанні відшкодування коштів на утримання внутрішньо-будинкові електричні мережі для ОСББ та ЖБК. 

Олег Самчук заступник комерційного директора Публічного акціонерного товариства «Енергопостачальна компанія «Житомиробленерго» в свою чергу сказав: «ПАТ «ЕК Житомиробленерго» зі своєї сторони повністю підтримує об'єднання співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельні кооперативи. Підприємство готове надати всебічну допомогу і почати відшкодовувати кошти ОСББ та ЖБК, згідно визначеного порядку та методики та на підставі укладеного Договору».

До обговорення цього питання долучився Юрій Зубрицький, начальник Територіального представництва Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики в Житомирській області, який висловив протилежну позицію. Підставою для його заперечень було те, що існує лист-відповідь за підписом Члена НКРЕ Юрія Власенко на лист КМУ від 11.05.12 №9819\3\1-12.

«В цьому листі вказано, що витрати на утримання майна (в тому числі і «ВБЕМ») повинен нести виключно власник (співвласник) відповідного майна, про те, що спільне використання «ВБЕМ» відсутнє, а тому не підлягає будь-якому відшкодуванню зі сторони електропостачальної компанії», зауважив пан Зубрицький. 

Сергій Павліченко, голова ЖБК «Полісся» висловив своє здивування такою позицієюта зауважив: «Що в будь-якому житловому будинку країни, квартири вже приватизовані, або перебувають у приватній власності фактично на 95%, в тому числі в тих будинках, які вважаються комунальною власністю та обслуговуються ЖЕК-ами. Взагалі виглядає дуже дивним те, що у будинках так званої комунальної власності це відшкодування на утримання «ВБЕМ» погоджуються, а для будинків ОСББ та ЖБК – ні».

Зрештою учасники круглого столу вирішили звернутися окремим колективним листом-зверненням до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики України, щодо надання роз’яснення з питання відшкодування коштів управителям житлових будинків - ОСББ, ЖБК на утриманн внутрішньо будинкових електромереж. 

Учасники круглого столу обговорили та вирішили локальні питання функціонування та діяльності ОСББ та ЖБК в сфері електропостачання. Були знайдені шляхи їх вирішення, визначені чіткі дії, щодо розгляду подібних проблем, порядок звернення до відповідних служб та процедура розгляду питань по мірі їх виникнення.

Детальніше:
Тетяна Бойко,
координатор житлово-комунальних програм ГМ ОПОРА
Публікації та новини схожі

Шведський підхід для українських водоканалівФоторепортажі

14.03.2012
Шведський підхід для українських водоканалівФоторепортажі Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк та Голова правління «Swedish Water Experience AB» Пер Йоханссон підписали Меморандум про взаєморозуміння в Києві 13 березня.

докладніше

Обсяг поставок російського газу до Словаччини загалом впав на 25%

17.09.2014
Обсяг поставок російського газу до Словаччини загалом впав на 25% Російське видання «Ехо Москви», з посиланням на дані словацької національної газової компанії SPP, повідомило, що обсяг поставок «Газпромом» палива до Словаччини скоротився вже на 25%, тоді як з минулого тижня скорочення становило лише 10%.

докладніше

Мінрегіон: Комунальники мають реагувати швидко та злагоджено

24.09.2012
Мінрегіон: Комунальники мають реагувати швидко та злагоджено Зі станом підготовки підприємств та об’єктів комунальної теплоенергетики, загальною готовністю систем життєзабезпечення до зими ознайомилися Перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський та Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк під час відвідин міста Краматорськ Донецької області. На прикладі ТОВ «Краматорськтеплоенерго», на мережах якого у минулому році сталося масштабне відключення споживачів, урядовці та керівники теплопостачальних підприємств області розглянули алгоритм дій у випадку надзвичайних подій. Також детально проаналізували роботу підприємств із запобігання аваріям.

докладніше

Уряд ліквідував НАК "Енергетична компанія України"

05.09.2014
Уряд ліквідував НАК Уряд передав пакети акцій енергокомпаній, які входили в НАК «Енергетична компанія України», Міністерству енергетики і вугільної промисловості.

докладніше

Юридична консультація

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше