Головна » Новини та публікації » Привіт, 90-ті? Українців попереджають про планові відключення світла

Привіт, 90-ті? Українців попереджають про планові відключення світла

Міненерговугілля повідомило обласні енергопостачальні компанії про можливе тимчасове припинення електропостачання населення у зв'язку з виникненням дефіциту потужностей в об'єднаній енергосистемі України.

"Рішення вдатися до таких методів обумовлене розбалансуванням між виробництвом і споживанням електроенергії через дефіцит палива та гідроресурсів", - йдеться в повідомленні "Прикарпаттяобленерго" з посиланням на документ Міненерговугілля. Нагадаємо, подібна практика побутувала в 90-х роках минулого століття.

"Виконуючи рішення державного підприємства "Національна енергокомпанія України" "Укренерго" й профільного міністерства, енергетики вимушені запроваджувати так звані графіки аварійних відключень із метою економії палива", - йдеться в повідомленні обленерго. Як зазначили в компанії, відключення проводитимуться за узгодженими з облдержадміністрацією графіками аварійних відключень під час ранкових і вечірніх пікових навантажень, орієнтовно о 9:00-11:00 і о 20:00-22:00.

"Відключення окремих груп споживачів триватиме не більше двох годин. Графіки вводяться в дію протягом 10-15 хвилин після розпорядження головного диспетчера електроенергетичної системи України", - наводяться подробиці у повідомлення компанії.

Джерело zhytlo.in.ua

Публікації та новини схожі

Вінниччину офіційно визнали як лідера енергозбереження у сфері ЖКГ в Україні

16.02.2012
Вінниччину офіційно визнали як лідера енергозбереження у сфері ЖКГ в Україні Відповідно до «Рейтингу енергоефективності регіонів» створеного компанією «БЕСТ» для Міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Україна має щорічний потенціал енергоефективності економіки на рівні 11,8 млрд. євро.

докладніше

Засідання наради з питань ОСББ — істотних результатів немає

13.07.2012
Засідання наради з  питань ОСББ — істотних результатів немає У четвер, 5 липня, в ході чергового засідання Нацради з питань ОСББ експерти вкотре обговорили виконання завдань визначених Протоколом засідання Уряду №92.

докладніше

Запасів вугілля для ТЕС вистачить до середини листопада

03.09.2014
Запасів вугілля для ТЕС вистачить до середини листопада Забезпечити ТЕС вугіллям українського видобутку сьогодні неможливо через бойові дії на сході країни, де розташована більша частина діючих шахт. За інформацією Міненерговугілля, вже сьогодні на українських ТЕС спостерігається гострий дефіцит вугілля марки «А» – палива, яке використовується на половині станцій країни.

докладніше

Голови Луцьких ОСББ ведуть діалог з обслуговуючими організаціями щодо співпраці

14.02.2013
Голови Луцьких ОСББ ведуть діалог з обслуговуючими організаціями щодо співпраці Голови правлінь Луцьких ОСББ черговий раз зустрілися за круглим столом з представниками ПАТ «Волингаз» та владою для врегулювання проблемних питань. Круглий стілпід назвою «Налагодження альтернативних механізмів співпраці ОСББ та обслуговуючих організацій» відбувся вчора, 13 лютого 2013 року.

докладніше

Юридична консультація

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше