Головна » Новини та публікації » Приватний капітал – розвиток чи занепад ЖКГ?

Приватний капітал – розвиток чи занепад ЖКГ?

Як свідчить статистика Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, в Україні 39 об'єктів житлово-комунального господарства були передані в оренду приватним компаніям, на умовах концесії або за договорами про спільну діяльність (березень 2012 рік). Для підприємств водопостачання більш характерні концесійні договори – 14 об'єктів, а в оренді всього 4. У підприємствах теплової енергетики частіші орендні договори – 11 об'єктів, а концесійних договорів – 2.

У травні народними депутатами був розглянутий досить прогресивний законопроект № 10228 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо державно-приватного партнерства)», який так і не був прийнятий. Серед позитивних змін, які були прописані у законопроекті: ліквідація норми про обов'язкову передачу приватному партнеру частини ризиків у процесі здійснення ДПП, спрощення процедури надання земельної ділянки приватному партнеру для здійснення діяльності в рамках партнерства, спрощення процедури конкурсу на здійснення ДПП, збільшення кількості гарантійних державних зобов'язань перед приватним партнером. Проте проект нині знаходиться на доопрацюванні.

Соціальне опитування на предмет необхідності залучення приватного капіталу в розвиток житлово-комунального господарства:

  • 44% опитаних вважають, що даний факт спричинить ріст тарифів;
  • 31% – вважають прихід приватного капіталу в сферу ЖКГ позитивним фактором, у випадку, коли інвестор буде піклуватись про підвищення якості послуг;
  • 14% вважають, що співпраця держави та приватних підприємств буде сприяти модернізації ЖК підприємств;
  • 11% – за цілковитий контроль держави за діями інвестора.

jkg-portal.com.ua

Публікації та новини схожі

Запоріжжя: Засідання Нацради з питань ОСББ

21.09.2012
Запоріжжя: Засідання Нацради з питань ОСББ 11 вересня у Запоріжжі відбулося виїзне засідання Національної ради з питань створення та забезпечення функціонування ОСББ під головуванням Олександра Аліпова, Першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

докладніше

Разработка муниципального энергетического плана

05.03.2012
Разработка муниципального энергетического плана Направления сотрудничества города и проекта «Реформа городского теплоснабжения в Украине».

докладніше

"Газпром" планомірно знижує поставки газу до Словаччини

11.09.2014
"Газпром" цього тижня скоротив постачання палива до також і до Словаччини, яка вже 10 вересня другий день поспіль недотримувала близько 10% палива. Як повідомлялося раніше, скорочено поставки газу також до Польщі.

докладніше

Протокол засідання Національної ради з питань ОСББ (неофіційна версія)

21.05.2012
Протокол засідання Національної ради з питань ОСББ (неофіційна версія) Громадянською мережею ОПОРА представлена неофіційна версія Протоколу засідання Національної ради з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (26 квітня 2012).

докладніше

Юридична консультація

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше