Головна » Новини та публікації » Прес-анонс круглого столу на тему «ОСББ та монополісти: партнерство чи протистояння?»

Прес-анонс круглого столу на тему «ОСББ та монополісти: партнерство чи протистояння?»

У п’ятницю 28 грудня 2012 року о 10.00 год. у м. Луганськ в приміщення тренінгового залу ТРК Космос (Луганськ кв Дружби, 19) Громадянська мережа ОПОРА проводитиме круглий стіл на тему: «ОСББ та монополісти : партнерство чи протистояння?»

Під час круглого столу представники ОСББ м. Луганськ будуть обговорювати шляхи вирішення проблем, які виникли у ОСББ по співпраці з монополістами, зокрема з ТОВ «Луганськвода».

Постачальник води для Луганської області - ТОВ «Луганськвода» розпочало війну з ОСББ, а саме у листопаді 2012 р. було заблоковано рахунки ОСББ в судовому порядку, вимагаючи зміни схеми нарахування коштів за воду. Зокрема керівництво ТОВ «Луганськвода» вимагає від керівників ОСББ організувати збір коштів від власників квартир в будинку і зрештою централізовано перераховувати зібранні кошти в «Луганськводу». Якщо ж виникає затримка з оплатою, то адміністрації ОСББ погрожують штрафами. Однак адміністрація ОСББ не має, ані людських, ані матеріальних ресурсів щоб організувати збір платежів та перераховувати їх в ТОВ «Луганськвода». 

План заходу: 

1. Огляд проблем, які мають ОСББ у співпраці з монополістами м. Луганськ за 2012 р.

2. Шляхи вирішення проблемних відносин ОСББ з ТОВ «Луганськвода».

За коментарями звертайтесь
Олексій Кормілецький,
Луганське представництво Громадянської мережі ОПОРА
050 275 28 08
Публікації та новини схожі

Ресурсний центр для ОСББ: Дніпропетровськ

06.02.2012
Ресурсний центр для ОСББ: Дніпропетровськ Основні звернення від ОСББ та ЖБК міста - юридичні, бухгалтерські, управлінські питання і інші проблеми вирішити можна тільки спільно.

докладніше

На порозі вибору: нація відповідальних власників або найманці житлового рабства

07.10.2011
На порозі вибору: нація відповідальних власників або найманці житлового рабства Початок цього літа видався особливо спекотним не лише через погоду. Ймовірно, що до середини липня Україна обере модель відносин у житловій сфері: це буде або ідея "житлового рабства", яка пропонується Житловим кодексом, або ринковий механізм.

докладніше

Тетяна Бойко: ОСББ — це загроза для тих, хто прагне монополізувати ринок управління житлом [аудіо]

27.02.2012
Тетяна Бойко: ОСББ — це загроза для тих, хто прагне монополізувати ринок управління житлом [аудіо] Одним із кроків, який має поліпшити ситуацію в житлово-комунальному господарстві України, може стати повсюдне створення ОСББ. Про масштабні плани було заявлено вже давно, проте на практиці з’ясувалося, що на шляху створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків існує чимало бар’єрів, створених самою ж державою.

докладніше

ОСББ: пастка для Президента

25.04.2012
ОСББ: пастка для Президента 12 квітня, під час брифінгу, Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова повідомила про застосоване Президентом вето до законопроекту № 8474 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо ОСББ» та про Доручення Президента Кабінету Міністрів України доопрацювати закон. Як стало відомо пізніше, Президент доручив розробити нову законодавчу базу, яка має вирішити проблеми, які досить успішно пропонував усунути законопроект № 8474.

докладніше

Юридична консультація

как правильно составить заявление директору водоканала

 Подскажите пожалуйста, как правильно составить заявление директору водоканала (пришел какой-то виртуальный(несуществующий) долг на воду. Оплата за воду производилась всегда регулярно по счетчику.

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше