Головна » Новини та публікації » НАК «Нафтогаз України» приєдналася до системи відображення даних по ПСГ Європи

НАК «Нафтогаз України» приєдналася до системи відображення даних по ПСГ Європи

НАК «Нафтогаз України» (Нафтогаз) приєдналася до системи відображення даних AGSI+ за стандартами асоціації європейських операторів підземних газових сховищ (GSE). Починаючи з цього тижня, інформація про наявні обсяги природного газу в українських підземних газових сховищах (ПГС), потужність яких складає 32 млрд. куб.м, буде надаватися з розбивкою по кожному газосховищу на щотижневій основі.

Дані публікуватимуться щоп'ятниці та будуть відображати інформацію щодо підземних сховищ України станом на середу поточного тижня.

Україна першою з країн, що не є членами ЄС, приєдналася до системи прозорого відображення данних GSE. Переглянути інформацію можна за адресою: http://transparency.gie.eu.com.

«Це важливий крок вперед для Нафтогазу на шляху підвищення прозорості Компанії та інтеграції до європейского газового ринку. Нафтогаз пропонує ЄС використовувати потужності українських ПСГ. Ми маємо намір запропонувати європейським компаніям конкурентоспроможні та надійні рішення щодо підземного зберігання газу», — сказав Андрій Коболєв, голова правління НАК «Нафтогаз України». Для найбільш ефективного впровадження таких рішень дуже важливим є налагодження реверсних поставок природного газу по одній з недозавантажених труб на кордоні України і Словаччини (так званий «великий реверс»). Європейська Комісія, компанія-оператор газотранспортної системи Словаччини Eustream та Нафтогаз активно співпрацюють над якнайшвидшим введенням в дію варіанту «великого реверсу».

Президент Європейскої асоціації операторів систем підземного зберігання газу Ніколь Отенберг зазначила: «Прозоре відображення даних по ПСГ є важливою складовою енергетичної безпеки Європи. GSE пишається тим, що завдяки приєднанню НАК «Нафтогаз України» нам вдалося значно розширити рівень прозорості на європейському газовому ринку».

AGSI+ в онлайн-режимі забезпечує висвітлення щоденних даних по європейським ПСГ сумарним об’ємом близько 79 млрд. куб.м, що складає 82% технічних можливостей ПСГ ЄС.
Крім Нафтогазу інформацію щодо обсягів природного газу надає 31 оператор ПСГ з 15 країн-членів ЄС.
Асоціації європейських операторів підземних газових сховищ (GSE) входить до складу Gas Infrustructure Europe (GIE), яка також включає Європейську асоціацію операторів газотранспортних систем (GTE) та LNG-терміналів (GLE).


Управління по зв’язках з громадськістю
Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України»

Публікації та новини схожі

У Мінрегіоні відбулося чергове засідання Комітету галузевих реформ

21.12.2011
У Мінрегіоні відбулося чергове засідання Комітету галузевих реформ На засіданні, що відбулось 16 грудня, експерти Мінрегіону детально розглянули стан виконання Національного плану дій у поточному році та затвердили проект заходів на 2012 рік Національного плану дій щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010 – 2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

докладніше

Методичні рекомендації для Ініціативної групи по створенню об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ)

12.06.2012
Методичні рекомендації для Ініціативної групи по створенню об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) Термін "ОСББ" вперше став відомим широкому загалу у 1992 році, коли у Законі України "Про приватизацію державного житлового фонду" було зазначено, що власники приватизованих квартир можуть створювати такі об'єднання. Але аналог цього терміну "кондомініум" (у перекладі з латині - "спільне володіння майном") з'явився ще у древньому Римі, коли виникла необхідність різним сім'ям жити у одному будинку і вирішувати багато спільних питань. З того часу у всіх без винятку країнах світу такі об'єднання (у тих або інших формах) стали основою організації спільного проживання людей, альтернативи якої немає.

докладніше

Проблеми спільної власності: чи є рішення?

04.02.2013
Проблеми спільної власності: чи є рішення? Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства представило на громадське обговорення проекти законів, розроблені компанією «Бейкер і Маккензі» за фінансовоїпідтримки Міжнародної фінансової корпорації (IFC) (Проект Закону України «Про внесення змін до Цивільного кодексу України щодо особливостей права власності у багатоквартирному будинку», Проект Закону України «Про особливості права власності у багатоквартирному будинку»).

докладніше

ТОВ «Луганськвода» протизаконно нав’язує ОСББ статус виконавців житлово-комунальних послуг

02.07.2012
ТОВ «Луганськвода» протизаконно нав’язує ОСББ статус виконавців житлово-комунальних послуг Про непрості відносини луганських ОСББ з монополістами в ході прес-конференції, що відбулася 22 червня, розповів координатор житлово-комунальних програм Луганської ОПОРИ Олексій Кормілецький. За словами громадського активіста, відносини між споживачами житлово-комунальних послуг та постачальниками в Луганську важко назвати чесними, справедливими та рівноправними.

докладніше

Юридична консультація

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше