Головна » Новини та публікації » "Нафтогаз" повернув "Газпрому" $10,5 млн

"Нафтогаз" повернув "Газпрому" $10,5 млн

"Нафтогаз України" повернув російській компанії "Газпром" помилковий додатковий платіж - 10,54 млн дол. - отриманий раніше нібито за транзит газу за липень 2014 року, повідомила прес-служба "Нафтогазу".

"Нафтогаз вважає, що цей платіж був здійснений безпідставно, в результаті чого він був повернений відправнику", - заявив з цього приводу голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв. Згідно з повідомленням прес-служби компанії, така ситуація пов'язана з неузгодженістю між "Нафтогазом" і "Газпромом" щодо визначення розміру ставки транзиту по території України.

За розрахунками "Нафтогазу", аванс від "Газпрому" іще не був витрачений у повному обсязі, оскільки формула розрахунку транзитного тарифу враховує ціну газу, що поставляється російською компанією для України. За даними «Нафтогазу», з 16 червня 2014 року, коли російський монополіст припинив поставки газу для українських споживачів, обсяг транзиту газу з Росії по території України склав 11,6 млрд куб. м.

Раніше повідомлялося, що "Нафтогаз України" в липні 2014 року направив "Газпрому" пропозицію щодо перегляду транзитного контракту від 2009 року, який російська компанія не виконує протягом декількох років. Зворотної реакції на пропозицію не надійшло.

За даними ж російської сторони, авансові платежі "Газпрому" "Нафтогазу України" у 2012-2013 роках забезпечили оплату послуг з транзиту російського газу територією України до середини 2014 року, частково включаючи липень. Тому "Газпром" сплатив транзит російського газу через територію України в Європу за липень у розмірі 10,54 млн дол.

Як відомо, з початку квітня російська сторона наполягає на зміні ціни газу для України з 268,5 дол./тис. куб. м до 486 дол./тис. куб.м газу. Українська сторона вважає таку зміну ціни необґрунтованою.

Джерело zhytlo.in.ua

Публікації та новини схожі

Минрегион: Вопросы сертификации экспертов по инвентаризации объектов недвижимости

16.01.2013
Минрегион: Вопросы сертификации экспертов по инвентаризации объектов недвижимости Сейчас, согласно законодательству, работы по технической инвентаризации объектов недвижимого имущества могут также выполнять сертифицированные архитекторы и инженеры-проектировщики. На сегодняшний день в Украине насчитывается более 5,5 тысяч сертифицированных инженеров-проектировщиков и более 2 тысяч архитекторов.

докладніше

Реєстрація ОСББ

06.06.2012
Реєстрація ОСББ Закон «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку» визначає правові та організаційні засади створення, функціонування, реорганізації та ліквідації об'єднань співвласників житлових та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку, захисту їхніх прав та виконання обов'язків щодо спільного утримання багатоквартирного будинку. Стаття 6 закону встановлює, що реєстрацію всіх документів здійснюють безкоштовно за порядком, який затвердив Кабінет Міністрів України.

докладніше

У Луганську відновлюється електропостачання

22.09.2014
У Луганську відновлюється електропостачання За інформацією міської ради Луганська, сьогодні енергетики працюють над підключенням південного напрямку міста. Наразі світло з'явилося в будинках в кв. Ленінського комсомолу, Героїв Сталінграда, Зарічний, Мирний, Ольховський.

докладніше

ОСББ Києва, Запоріжжя, Дніпропетровська ділилися своїм досвідом із херсонськими колегами

20.09.2012
ОСББ Києва, Запоріжжя, Дніпропетровська ділилися своїм досвідом із херсонськими колегами Про відносини херсонських ОСББ з виробниками і виконавцями комунальних послуг в ході круглого столу-семінару, що відбувся 28 серпня у Херсонській міській раді, говорили представники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків з таких міст як Київ, Запоріжжя, Дніпропетровськ і, звичайно ж, Херсон. Захід організувала Громадянська мережа ОПОРА за сприяння Національного демократичного інституту (НДІ).

докладніше

Юридична консультація

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше