Головна » Новини та публікації » На Луганщині виділено земельну ділянку під будівництво вітропарку

На Луганщині виділено земельну ділянку під будівництво вітропарку

У Краснодонському районі виділено земельну ділянку під будівництво вітропарку, і зараз там йде закладка першої установки, робота якої дозволить підтвердити проектні дані і почати будівництво наступних установок.  Зараз тут реалізуються два такі проекти — будівництво «Краснодонського вітропарку» потужністю 400 МВт і сонячної геліоелектростанції потужністю до 10 МВт.

Реалізація цих проектів дозволить  істотно економити традиційні види палива, в тому числі газ і електроенергію, шляхом їх часткового заміщення зазначеними джерелами енергії.

Луганщина володіє значним технічним енергетичним потенціалом нетрадиційних відновлюваних джерел енергії. За оцінками фахівців, він становить 7,4 млн тонн умовного палива, у тому числі 3,6 млн тонн у. п. за рахунок освоєння відновлюваних джерел енергії, а також 3,8 млн тонн у. п. — за рахунок позабалансових (вторинних) джерел енергії. «А це практично чверть загальнорічного обсягу споживання енергоресурсів області», — підкреслив голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк.

Крім того, Головним управлінням промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації на 2012 рік, виходячи з пропозицій територій і структурних підрозділів облдержадміністрації, сформовано перелік енергоефективних проектних пропозицій для впровадження в житлово-комунальному господарстві та у бюджетній сфері області на суму 950,92 млн грн, запланована економія енергоресурсів від їх реалізації складе 141 086 тис. тонн у. п.

Прес-служба Луганської ОДА

Публікації та новини схожі

Минрегион: Правительство максимально способствует деятельности ОСМД

28.01.2013
Минрегион: Правительство максимально способствует деятельности ОСМД Создание и поддержка организаций совладельцев многоквартирного жилья является одним из главных приоритетов правительства на пути реформирования жилищно-коммунального хозяйства.

докладніше

Європейські експерти діляться досвідом управління водним господарством

22.02.2012
Європейські експерти діляться досвідом управління водним господарством Послуги водопостачання та водовідведення слід демонополізувати та зробити прозорими. Для цього необхідна оптимальна схема управління водним господарством і відповідна законодавча база. Таку думку висловив Перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Олександр Аліпов під час круглого столу «Управління водним господарством в Україні», що днями відбувся у Мінрегіоні.

докладніше

Тигипко обещает — тарифы на ЖКУ до выборов расти не будут

20.03.2012
Тигипко обещает — тарифы на ЖКУ до выборов расти не будут Согласно заявлениям государственных деятелей повышения тарифов на жилищно-коммунальные услуги не предвидятся. Так что стоимость услуг ЖКХ для населения будет повышаться в следующем году и поэтапно.

докладніше

Чому Україні потрібні енергосервісні компанії

26.08.2014
Чому Україні потрібні енергосервісні компанії Сьогодні багато говорять про енергосервісні компанії. Деякі наполягають, що тільки їхнє впровадження є тим «світлом в кінці тунелю», яке дозволить суттєво зекономити на енерговитратах для дому та роботи людини.

докладніше

Юридична консультація

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше