Головна » Новини та публікації » Мінрегіон забезпечить прозорість формування квартирної плати

Мінрегіон забезпечить прозорість формування квартирної плати

Як повідомлялося у ЗМІ, ряд міст у регіонах на початку цього року провів підвищення тарифів із утримання будинків і споруд та прибирання прибудинкових територій, більше відомих, як квартплата. Ініційований Прем’єр-міністром на останньому засіданні Уряду детальний розгляд цього підвищення одразу ж виявив такі факти. Розмір квартплати уже повернули до попереднього значення у Полтаві, назвавши при цьому його підвищення «грабіжницьким». У Херсоні рішення міськради, яке встановлювали новий, вищий розмір квартплати, призупинили до визначення органів громадського контролю, що будуть контролювати якість послуг та обсяг коштів необхідний для їхньої оплати.

«Уже сам факт оголошення ретельної перевірки одразу спонукав місцеву владу більш зважено підходити до питання тарифів та виявив охочих до їх завищення. Мінрегіон наголошує: тарифи мають бути ретельно обґрунтованими, узгодженими із громадою, пройти непросту процедуру громадських слухань. Крім того, Мінрегіон ініціює введення порядку доведення до споживачів інформації про перелік послуг, структуру цін і тарифів та обґрунтування його змін. Ним передбачено обов’язкове врахування позиції територіальних громад.

Також плануємо зміни до законодавства, які зроблять підвищення квартплати неможливим без відповідного висновку новоствореної Держінспекції України з контролю за цінами», – відзначає Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк.

За словами очільника Мінрегіону, відомство докладе максимальних зусиль для того, щоб тарифи у системах життєзабезпечення формувалися прозоро та виключно на основі методики, затвердженої Урядом, яка забезпечує безаварійність експлуатації будівель.

«Однак сплачувати потрібно тільки за фактично надані послуги. Для цього потрібен дієвий громадський контроль зі сторони споживачів!», - наголосив Анатолій Близнюк.

Прес-служба Мінрегіону

Публікації та новини схожі

Мировой опыт в ЖКХ Кривого Рога

15.02.2014
Мировой опыт в ЖКХ Кривого Рога Как сообщает "Первый Криворожский": Минрегион в рамках сотрудничества с Северной экологической финансовой корпорацией (NEFCO) и Шведским агентством по международному развитию (SIDA) готовит использование программы «DemoUkrainаDH» с целью выполнения показательных проектов, которые в 10 украинских городах будут направлены на повышение энергоэффективности в секторе централизованного теплоснабжения.

докладніше

Мінрегіон: Конкурс на кращу публікацію про ОСББ

16.08.2012
Мінрегіон: Конкурс на кращу публікацію про ОСББ Мінрегіон України та Проект ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку» розпочинають конкурс на кращий журналістський матеріал про успіх об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ). Публікації мають розкривати тему успішної діяльності ОСББ, зокрема, як об’єднання власними силами або за підтримки влади покращує умови життя будинку та якість комунальних послуг.

докладніше

Стратегія модернізації будинків та систем теплопостачання України

07.03.2012
Стратегія  модернізації будинків та систем теплопостачання України Закон України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" дозволяє співвласникам, об'єднаним в ОСББ, приймати рішення шляхом голосування встановленою більшістю голосів (а не 100% згодою).

докладніше

Видано посібник з практичними порадами щодо управління ОСББ

23.01.2012
Видано посібник з практичними порадами щодо управління ОСББ Нещодавно вийшов друком практичний посібник «Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку: практичні поради», який стане в нагоді кожному хто створює ОСББ, асоціації ОСББ, а також головам об’єднань.

докладніше

Юридична консультація

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше