Головна » Новини та публікації » Мінрегіон: Пропозиція житла за програмою здешевлення іпотеки перевищила попит

Мінрегіон: Пропозиція житла за програмою здешевлення іпотеки перевищила попит

За 23 – 27 липня кількість громадян, бажаючих взяти участь у програмі здешевленої іпотеки збільшилася на 465. Тепер здешевленим кредитом мають намір скористатися 9613 громадян. У програмі зростає кількість житлових будинків, яких за минулий тиждень додалося 33, а також квартир, яких тепер пропонується на 1475 більше. Усього ж у програмі реалізації соціальної ініціативи Президента по здешевленню вартості іпотечних кредитів беруть участь 221 будинок у яких для громадянам пропонується 9733 квартири. Вперше за весь час реалізації програми пропозиція житла перевищила попит.

«До минулого тижня основною причиною повільної видачі кредитів була затримка з акредитацією банками забудовників, а також об’єктів, які пропонуються до участі в програмі. Проте, у середу голова Ощадного банку України поінформував Мінрегіон про остаточне врегулювання цього питання. Запроваджено новий злагоджений механізм акредитації, результативність якого має бути значно вищою», – повідомив виконуючий обов’язки Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Аліпов.

За його словами, над врегулюванням цього питання довелося напружено попрацювати експертам Мінрегіону та банків. Центральна влада та найбільші фінустанови на своєму рівні активно усувають всі можливі перешкоди для реалізації програми здешевленої іпотеки. Натомість у ряді регіонів роботу по реалізації соціальної ініціативи Президента назвати організованою важко.

«У 10 областях не укладено жодного договору та не видано жодного кредиту.  Це є прямим наслідком рівня організації виконання програми на місцях. На минулому тижні більшість кредитів були видані у регіонах, які й так активно включилися в реалізацію соціальної ініціативи Президента», – наголосив О. Аліпов, коментуючи тижневі показники здешевлення іпотеки.

Поступово зростає поінформованість громадян про умови програми та стабільно високою залишається підтримка ініціативи Президента України «Доступне житло». Так, за результатами дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у травні поточного року, громадяни України підтримують соціальні ініціативи Президента. Запровадження для окремих категорій громадян іпотечних кредитів під 2-3% підтримують 84% опитаних, у т.ч. повністю підтримують 58% і швидше підтримують – 26%. 58% опитаних громадян добре поінформовані про оголошені на початку березня соціальні ініціативи Президента, 23% – знають про це в загальних рисах, 10% – щось чули, але зовсім мало і 9% – взагалі нічого не знають. Найкраще поінформовані про соціальні ініціативи Президента люди старшого віку з відносно вищим рівнем освіти.

Прес-служба Мінрегіону

Публікації та новини схожі

Російські ЗМІ: "Газпром" пропонує Україні 100-доларову знижку на газ

29.08.2014
Російські ЗМІ: «Газпром» готовий іще до арбітражного рішення стосовно ціни поставок російського газу на Україну надати «Нафтогазу» знижку в 100 доларів.

докладніше

Фінансування енергоефективних проектів за рахунок коштів Револьверного фонду

07.03.2012
Фінансування енергоефективних проектів за рахунок коштів Револьверного фонду Револьверний фонд фінансування енергоефективних проектів в жилих будинках – механізм, за допомогою якого здійснюється стимулювання інвестування і розширення можливостей фінансування енергозберігаючих (енергоефективних) заходів, спрямованих на забезпечення енергозбереження у житлових будинках.

докладніше

Дніпропетровськ: ОСББ та ЖБК підписали резолюцію з вимогою законодавчих змін

25.03.2013
Дніпропетровськ: ОСББ та ЖБК підписали резолюцію з вимогою законодавчих змін 19 березня в місті Дніпропетровську відбувся Дніпропетровський регіональний форум ОСББ та ЖБК під назвою «ОСББ та ЖБК – основа реформування житлово-комунального господарства.

докладніше

Президент більше не підтримує ОСББ

18.04.2012
Президент більше не підтримує ОСББ Громадянська мережа ОПОРА вважає, що рішення Президента накласти вето на законопроект № 8474 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо ОСББ» не надавши жодних аргументів по суті, означає лише одне – страх отримати у кожному будинку неконтрольовану самоврядну громаду і небажання будувати країну відповідальних власників.

докладніше

Юридична консультація

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше

как правильно составить заявление директору водоканала

 Подскажите пожалуйста, как правильно составить заявление директору водоканала (пришел какой-то виртуальный(несуществующий) долг на воду. Оплата за воду производилась всегда регулярно по счетчику.

докладніше