Головна » Новини та публікації » Мінрегіон: Отримай пільговий кредит за проект розвитку ЖКГ

Мінрегіон: Отримай пільговий кредит за проект розвитку ЖКГ

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву почав прийом заявок на отримання пільгових бюджетних кредитів. Кошти спрямовуватимуться в першу чергуна економію та імпортозаміщення енергоресурсів. До регіональних відділень Фонду слід надавати техніко-економічне обґрунтування або розрахунок проекту, а також документи, які підтверджують надійний фінансовий стан позичальника. Позичальниками можуть бути підприємства житлово-комунального господарства та об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.

Як уже повідомлялося, за поданням Мінрегіону у держбюджеті 2012 року було передбачено 40 мільйонів гривень на проекти у галузі ЖКГ. Перевагу при відборі матимуть проекти, які зменшують обсяг споживання ресурсів, комплексно вирішують проблеми населеного пункту або групи житлових будинків, що знаходяться в єдиній технологічній схемі.

Платоспроможність позичальника аналізують місцеві структури Фонду. У разі позитивного рішення, учасники програми направляють свій проект на розгляд до Мінрегіону. Пільговий кредит надається строком до 10 років з можливістю дострокового погашення. Розмір кредитної ставки становить 3% річних. Повернення тіла позики розпочинається лише через рік, а відсотків – через 3 місяці з дня зарахування коштів.

З детальними умовами та переліком усіх необхідних документів можна ознайомитися у Постанові Кабінету Міністрів України від 31 травня 2012 р. № 599 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для пільгового кредитування юридичних осіб, у тому числі об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, для проведення реконструкції, капітального та поточного ремонту об’єктів житлово-комунального господарства», а також у регіональних відділеннях Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».

За матеріалами прес-служби Мінрегіону

Публікації та новини схожі

Україна вимушена імпортувати вугілля для ТЕС

22.08.2014
Україна вимушена імпортувати вугілля для ТЕС Оскільки забезпечити ТЕС енергетичним вугіллям українського видобутку наразі неможливо по причині бойових дій на сході України де розташована більша частина діючих шахт, уряд прийняв рішення імпортувати паливо.

докладніше

Угорський реверс газу невигідний для України через завищену ціну

11.09.2014
Угорський реверс газу невигідний для України через завищену ціну «Газпром» штучно підвищив ціну на газ для Угорщини, що автоматично зробило невигідним використання реверсного маршруту поставок газу з Угорщини до України, повідомив журналістам голова оператора газотранспортної системи України «Укртрансгаз» Ігор Прокопів.

докладніше

Уряд створив Національну раду з питань діяльності ОСББ

15.03.2012
Уряд створив Національну раду з питань діяльності ОСББ 14 березня Уряд створив Національну раду з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, як тимчасовий консультативно-дорадчий орган Кабінету Міністрів України.

докладніше

У Рівененській області буде проведена модернізація КП теплоенергетики

13.01.2012
У Рівененській області буде проведена модернізація КП теплоенергетики Прес-служба Рівненської облдержадміністрації інформує, що комунальні підприємства з теплопостачання області мають намір вкласти більш ніж 400 тисяч гривень бюджетних коштів на модернізацію енерготехнологій.

докладніше

Юридична консультація

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше