Головна » Новини та публікації » Мінрегіон: Конкурс на кращу публікацію про ОСББ

Мінрегіон: Конкурс на кращу публікацію про ОСББ

Мінрегіон України та Проект ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку» розпочинають конкурс на кращий журналістський матеріал про успіх об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ). Публікації мають розкривати тему успішної діяльності ОСББ, зокрема, як об’єднання власними силами або за підтримки влади  покращує умови життя будинку та якість комунальних послуг.

До участі у конкурсі запрошуються штатні та позаштатні журналісти – представники будь-яких видів ЗМІ (преса, Інтернет, радіо та телебачення). Конкурс охоплює всю територію країни, тому заохочуються кореспонденти з різних регіонів.

Єдина вимога для участі – матеріали на тему ОСББ мають бути опубліковані з 1 січня по 1 листопада 2012 р. Прийом робіт триватиме до 15 листопада 2012 року включно.

У конкурсі визначено три номінації:

  • кращий аналітичний матеріал;
  • кращий репортажний матеріал;
  • кращий радіо та відеосюжет.

На переможців чекають цінні подарунки: фотоапарати, диктофони, флеш накопичувачі великого об’єму. Також учасники отримають почесні відзнаки та сувеніри Представництва ООН в Україні та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

До складу журі увійшли:

  • Ольга Маштакова, помічник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України;
  • Віра Радченко, заступник директора Департаменту житлової політики Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України;
  • Євген Зеленко,  координатор зв’язків із громадськістю та роботи зі ЗМІ ПРООН;
  • Ірина Скалій, менеджер проекту ПРООН/МПВСР;
  • Леонід Туловський, експерт з контролю якості ПРООН/МПВСР.

Журі оцінюватиме роботи за такими критеріями:

  • рівень дотримання журналістських стандартів, збалансованість матеріалу;
  • рівень розкриття історій успіху ОСББ; просвітницька роль публікації (заохочення громад до наслідування успішного досвіду);
  • оригінальність способу розкриття теми.

Матеріали слід надсилати контактній особі – Галині Смірновій, спеціалісту проекту ПРООН/МПВСР з моніторингу та комунікацій на e-mail: galyna.smirnova@undp.org (в електронному вигляді) та факсом (044 584 34 76)  разом із заповненою анкетою.

Усі публікації розміщуватимуться на сайті проекту ПРООН/МПВСР msdp.undp.org.ua із зазначенням авторства.

Один журналіст може подавати роботи одночасно на декілька номінацій – обмежень за кількістю заявок на участь у Конкурсі немає. На  кожну роботу, подану на Конкурс, оформляється окрема заявка.

Прес-служба Мінрегіону

Публікації та новини схожі

Протокол засідання Національної ради з питань ОСББ (неофіційна версія)

21.05.2012
Протокол засідання Національної ради з питань ОСББ (неофіційна версія) Громадянською мережею ОПОРА представлена неофіційна версія Протоколу засідання Національної ради з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (26 квітня 2012).

докладніше

Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та механізми соціального захисту населення в Україні

07.04.2014
Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та механізми соціального захисту населення в Україні Підвищення тарифів на енергоносії означає збільшення вартості послуг для населення і вимагає адекватних механізмів соціального захисту малозабезпечених домогосподарств. Експерти проекту USAID «Муніципальна реформа в Україні» розповіли про своє бачення розвитку та проблеми тарифної політики.

докладніше

Верховна Рада підтримала законопроект Кабміну про ОСББ

04.09.2014
Верховна Рада підтримала законопроект Кабміну про ОСББ Верховна Рада України підтримала законопроект №2469а «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку».

докладніше

ТОВ «Луганськвода» протизаконно нав’язує ОСББ статус виконавців житлово-комунальних послуг

02.07.2012
ТОВ «Луганськвода» протизаконно нав’язує ОСББ статус виконавців житлово-комунальних послуг Про непрості відносини луганських ОСББ з монополістами в ході прес-конференції, що відбулася 22 червня, розповів координатор житлово-комунальних програм Луганської ОПОРИ Олексій Кормілецький. За словами громадського активіста, відносини між споживачами житлово-комунальних послуг та постачальниками в Луганську важко назвати чесними, справедливими та рівноправними.

докладніше

Юридична консультація

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше