Головна » Новини та публікації » Мінрегіон: Конкурс на кращі будинки і споруди 2011 року

Мінрегіон: Конкурс на кращі будинки і споруди 2011 року

Напередодні Дня будівельника Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України підбило підсумки Конкурсу на кращі будинки і споруди, збудовані та прийняті в експлуатацію протягом 2011 року. Під час щорічного заходу експерти – архітектори, будівельники, обирають проекти-переможці у 9 номінаціях: житлові, промислові будівлі, культові та інженерні споруди. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України у середу, 8 серпня.

«Громадське визнання завжди було складовою успіху, локомотивом подальшого прогресу. Для архітектури та містобудування визнання як пересічними громадянами, так і професіоналами, є, фактично, головним стимулом для вдосконалення. Щоб розвиватися і підвищувати професійний рівень самого лише ліцензування фахівців недостатньо. Будівельна галузь повинна постійно рівнятися на своїх кращих представників. У нас із вами є сучасні будівлі, якими може і повинна гордитися вся країна!», – повідомив Анатолій Близнюк.

За його словами, підсумки конкурсу будуть оголошені 10 серпня під час урочистостей з нагоди професійного свята, які відбудуться у Мінрегіоні.

На цьогорічний конкурс були представлені 58 споруд із 21 області України, Автономної Республіки Крим, міст Києва та Севастополя. Переможцями стали представники 14 регіонів. 6 номінантів представляли на конкурсі будівельні та проектні організації зі столиці, по 5 – зодчих Вінниччини та Рівненщини. Дніпропетровська, Донецька, Львівська та Чернівецька області представили кожна по 4 об’єкти. Інші регіони представили на конкурс по 1-2 об’єкти.

Крім того очільник Мінрегіону запросив громадян до «Українського дому», де напередодні Дня Незалежності відбудеться виставковий форум «Доступне житло: від держави – для людини, від ідеї – до квартири».

«З 20 по 23 серпня триватиме цей захід для громадян. Зберуться усі учасники програми здешевлення іпотеки – забудовники, банкіри, представники влади. Працюватиме консультаційне вікно соціальної ініціативи Президента України «Доступне житло». Всі бажаючі зможуть отримати будь-які роз’яснення щодо можливості отримання здешевленої іпотеки, умов участі по інших житлових програмах. А також ознайомитися із найновішими пропозиціями забудовників», – наголосив Анатолій Близнюк.

За його словами, під час форуму в «Українському домі», з нагоди Дня будівельника та Дня Незалежності України планується урочисте вручення нагород та відзнак лідерам будівництва та архітектури.

Прес-служба Мінрегіону

Публікації та новини схожі

Мінрегіон посилює взаємодію з регіонами

20.01.2012
Мінрегіон посилює взаємодію з регіонами В ідеології активізації співпраці з регіонами у напрямку поглиблення соціально-економічних реформ, запропонованих суспільству Президентом України Віктором Януковичем, Мінрегіон розпочинає консультації та безпосередню взаємодію із регіональними органами влади, експертами, територіальними громадами та трудовими колективами галузі.

докладніше

Чому Україні потрібні енергосервісні компанії

26.08.2014
Чому Україні потрібні енергосервісні компанії Сьогодні багато говорять про енергосервісні компанії. Деякі наполягають, що тільки їхнє впровадження є тим «світлом в кінці тунелю», яке дозволить суттєво зекономити на енерговитратах для дому та роботи людини.

докладніше

Президентський законопроект №8474 не сприятиме розвитку ОСББ

07.12.2011
Президентський законопроект №8474 не сприятиме розвитку ОСББ Представники Спілки власників житла, Громадянської мережі ОПОРА та голови ОСББ впевнені у тому, що на засіданні профільного комітету Верховної Ради 7 грудня 2011року зміст Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об'єднань співвласників багатоквартирного будинку» (№8474) буде вкотре вихолощено лобістами певних організацій – такі підозри навіює його кулуарна підготовка.

докладніше

У Берліні нині відбуваються газові перемовини Україна-ЄС-Росія

27.09.2014
У Берліні нині відбуваються газові перемовини Україна-ЄС-Росія У Берліні проходять газові переговори між Україною, Росією та Європейською комісією з метою вирішення спірних питань.

докладніше

Юридична консультація

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше