Головна » Новини та публікації » Мінрегіон: 9 областей повністю запровадили технологічний облік тепла

Мінрегіон: 9 областей повністю запровадили технологічний облік тепла

Лише 15 відсотків бракує Україні до повного оснащення всіх теплогенеруючих потужностей комунальних підприємств лічильниками тепла. Дев’ять областей забезпечили технологічний облік виробленого та відпущеного споживачам тепла повністю. Про це повідомив Перший заступник очільника Мінрегіону України Олександр Аліпов під час селекторної наради з керівництвом обласних державних адміністрацій присвяченій підготовці до роботи взимку, що відбулася у будинку Уряду в середу 3 жовтня.

«У нас зараз в Україні є 85 відсотків. Повністю оснащені засобами обліку підприємства комунальної теплоенергетики дев’яти областей. Є питання у нас до Києва – де всього 30 відсотків, Київської області – 45, Чернівецької – 46 та Севастополя 64 відсотки», – сказав  Олександр Аліпов.

За його словами, національний регулятор – Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, буде змушена позбавляти ліцензії комунальні підприємства, які не забезпечать до кінця року повного технологічного обліку.

Доповідаючи про готовність житлово-комунального господарства столиці до роботи взимку, перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Мазурчак відзначив, що 90% всього виробленого тепла у місті відпускається через засоби обліку.

«Місто готове до опалювального періоду. З четвертого жовтня за заявками керівників об’єктів бюджетної сфери включаємо опалення у дитсадках, лікарнях, з десятого за графіком починаємо підключати житлові будинки. Щодо обліку, то понад 90 відсотків виробленого тепла у Києві йде через лічильники. Статистику нам псують маленькі котельні, яких понад 170», – повідомив О.Мазурчак.

Довідково: Повний технологічний облік запроваджено на підприємствах теплокомуненерго Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Рівненської, Харківської та Херсонської областей. На 1 жовтня поточного року на підприємствах комунальної теплоенергетики встановлено 5104 приладів технологічного обліку (відпуску теплової енергії з джерел теплової енергії підприємств комунальної теплоенергетики). Необхідно встановити ще 885 лічильників.

Прес-служба Мінрегіону

Публікації та новини схожі

Моніторинг обіцянок політичних партій щодо житлової реформи

26.06.2012
Моніторинг обіцянок політичних партій щодо житлової реформи Моніторинг проводився з 1 січня 2010 року по 1 червня 2012 року в рамках проекту «Житлова реформа очима громадськості», що здійснюється Громадянською мережею ОПОРА за підтримки програми «Громадянське суспільство та належне врядування» Міжнародного фонду «Відродження».

докладніше

Анатолій Близнюк: Зношені мережі – найслабша ланка систем життєзабезпечення

01.02.2012
Анатолій Близнюк: Зношені мережі – найслабша ланка систем життєзабезпечення Основна причина ускладнень із теплопостачанням – фізичний знос мереж, повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк на тематичному брифінгу, що відбувся в Кабінеті Міністрів України у середу, 1 лютого.

докладніше

Анатолій Близнюк: ми відкриті до діалогу

18.01.2012
Анатолій Близнюк: ми відкриті до діалогу Протягом усього 2011 року до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства не надійшло жодного запиту на інформацію відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації», повідомив очільник Мінрегіону Анатолій Близнюк, коментуючи підсумки минулого року.

докладніше

Децентрализация системы теплоснабжения в Александрии

28.02.2012
Децентрализация системы теплоснабжения в Александрии Коммунальное предприятие Александрийского городского совета «Теплокоммунэнерго» предлагает потенциальным инвесторам произвести перспективные капиталовложения с целью реализации проекта «Оптимизация системы теплоснабжения Александрия Кировоградской области».

докладніше

Юридична консультація

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше