Головна » Новини та публікації » Малозабезпечені сім'ї будуть менше платити за ЖКП

Малозабезпечені сім'ї будуть менше платити за ЖКП

Як повідомили у Головному управлінні праці та соціального захисту населення, для сімей із дітьми або особами першої чи другої групи інвалідності зменшено відсотки обов’язкової частки оплати за житлово-комунальні послуги. Наразі вона складає 10%, а не 15%, як було раніше.

Із 1 січня 2012 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 06.07.2011р. № 278 «Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету міністрів України від 27.07.1998р. № 1156».

Цим документом передбачено, що сім’ї, до складу яких входять діти або особи першої чи другої групи інвалідності, із середньомісячним сукупним доходом на одного зареєстрованого члена родини, який не перевищує величини прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць, сплачуватимуть 10% середньомісячного сукупного доходу. Станом на 1 січня 2012 року прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць складає 1017 гривень.

Для сімей, які отримували субсидії в січні, перерахунок було зроблено автоматично, зважаючи на зменшення відсотків обов’язкової частки плати.

У Головному управлінні соціального захисту населення нагадують киянам про необхідність звернутися до органів соціального захисту для продовження субсидії на наступний період.

www.jkg-portal.com.ua
Публікації та новини схожі

Успіхи Харкова у реформуванні ЖКГ

26.01.2012
Успіхи Харкова у реформуванні ЖКГ Харкову за багатьма напрямками вдалося досягти того, до чого в інших обласних центрах ще навіть не приступили. Тому було ухвалено рішення про реалізацію пілотного проекту з модернізації житлово-комунального господарства саме в цьому місті.

докладніше

Новий закон про ОСББ: інтереси громади чи забудовників?

20.03.2012
Новий закон про ОСББ: інтереси громади чи забудовників? Яка ж редакція законопроекту була ухвалена Верховною Радою насправді та яку підпише Президент?

докладніше

У Києві відкрита нова автоматизована повірочна система

12.01.2012
У Києві відкрита нова автоматизована повірочна система Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов відкрив нову лінію автоматизованої повірочної системи у ПАТ «АК Київводоканал». За допомогою комп’ютерної програми нове устаткування достеменно визначає відповідність лічильників встановленим державним стандартам. Це не лише кардинально покращить точність повірки, але й дозволить киянам економити час та гроші. Так, повірка лічильників на новому обладнанні триває не більше 10 хвилин, раніше цей процес тривав близько години.

докладніше

Мінрегіонбуд посприяє співпраці бюджетних установ із енергосервісними компаніями

15.09.2014
Мінрегіонбуд посприяє співпраці бюджетних установ із енергосервісними компаніями Оператор польської газотранспортної системи компанія Gaz System підтвердила, що була змушена припинити поставки газу з Європейського союзу в Україну через зменшення постачань російського палива в Польщу "Газпромом", повідомляє УНІАН.

докладніше

Юридична консультація

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше