Головна » Новини та публікації » Луцьк: ОСББ діляться досвідом налагодження стосунків з монополістами

Луцьк: ОСББ діляться досвідом налагодження стосунків з монополістами

29 березня 2013 року у Луцьку відбулась практична прес-конференція, на якій йшлось про успішні практики вирішення складних ситуацій у стосунках ОСББ та обслуговуючих організацій. Захід організувала Громадянська мережа ОПОРА.

На заході ОСББ міста Луцька ділились успіхами у площині стосунків з монополістами на ринку обслуговування багатоповерхівок. З районних центрів (Ковеля, Нововолинська, Рожищ, Ківерець та Володимира-Волинського) переймати досвід приїхали представники ОСББ та ЖКГ. Говорили про вдале вирішення проблеми ліфтів, яка вже не один рік не давала спокою ОСББ, піднімалось питання газопостачання, комунікацій, розмежування мереж і відповідальностей, тощо.

Завдяки добре налагодженій та скоординованій роботі у Луцьку ОСББ вдіється відстоювати свої інтереси у стосунках з організаціями-надавачами послуг, однак в районних центрах ситуація складніша. Як стверджують голови районних ОСББ, на місцях діалог між об’єднаннями та обслуговуючими організаціями-монополістами знаходиться тільки на стадії започаткування, тому надзвичайно важливо знайти правильний підхід до розв’язання проблемних ситуацій, що виникають між цими двома сторонами.

Як показує практика, механізми вирішення неоднозначних ситуацій з монополістами, що були вироблені та використані у Луцьку, виправдали себе й приносять хороші результати, тож представники ОСББ районних центрів, які відвідали захід, разом окреслили перспективи їх адаптації і впровадження на районному рівні.

Детальніше:
Тетяна Бойко, координатор
житлово-комунальних програм
Громадянської мережі ОПОРА
(063) 617 97 60
Публікації та новини схожі

Україна вимушена імпортувати вугілля для ТЕС

22.08.2014
Україна вимушена імпортувати вугілля для ТЕС Оскільки забезпечити ТЕС енергетичним вугіллям українського видобутку наразі неможливо по причині бойових дій на сході України де розташована більша частина діючих шахт, уряд прийняв рішення імпортувати паливо.

докладніше

Киянам можна не боятися відключень електроенергії - Київенерго

03.09.2014
Киянам можна не боятися відключень електроенергії - Київенерго Прес-служба КИЇВЕНЕРГО інформувала мешканців Києва про те, що не планує відключати їх від електропостачання.

докладніше

Відкритий лист Громадянської мережі ОПОРА до Міністра соціальної політики України Наталії Королевської

25.03.2013
Відкритий лист Громадянської мережі ОПОРА до Міністра соціальної політики України Наталії Королевської Звертаємось до Вас, як до Міністра соціальної політики України одним з основних завдань якого є формування державної політики щодо забезпечення державних соціальних стандартів та державних соціальних гарантій для населення.

докладніше

Львівські ОСББ ведуть перемовини з постачальниками комунальних послуг

21.09.2012
Львівські ОСББ ведуть перемовини з постачальниками комунальних послуг Поспілкуватися львівським ОСББ з компаніями-монополістами – постачальниками комунальних послуг – вдалося в ході круглого столу, що відбувся 7 вересня 2012 р. у приміщені малої сесійної зали Львівської міської ради. Захід організувала Спілка власників житла України за партнерської підтримки Громадянської мережі ОПОРА та за сприяння Національного демократичного інституту, в рамках проекту «Створення сприятливих умов діяльності ОСББ».

докладніше

Юридична консультація

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше