Головна » Новини та публікації » Лифтопад в Днепропетровске

Лифтопад в Днепропетровске

Кажется, в Днепропетровске происходит то, о чем предупреждали и чего так боялись специалисты: истощенное до предела коммунальное хозяйство начало разрушаться на глазах. К порывам магистральных водопроводов, самозагорающимся на ходу трамваям и троллейбусам теперь добавились регулярные аварии с лифтами. Политический кризис прирастает коммунальной катастрофой. Однако городским властям предпочтительнее заниматься привычной маниловщиной – рассуждать об инвестиционных проектах, подготовке к чемпионату по баскетболу, успехах имиджа и других очень важных и нужных для горожан вещах.

«В Днепре снова авария с лифтом. Уже третья за два месяца. Ситуация очень опасная – почти две трети действующих лифтов отработали свой нормативный ресурс, но власти не чешутся. Не дай Бог, случится катастрофа с пострадавшими. Все это напоминает историю с люками – пока не погиб ребенок, никто ничего и видеть не хотел… Будем серьезно разбираться с ситуацией, ждать нельзя», — такую инфомацию опубликовал вчера на страничке в Фейсбуке депутат горсовета от ВО «Демократы» Максим Курячий. Сессия городского совета состоится через неделю. Что же предложат депутаты для того, чтобы остановить лифтопад в городе?

Публікації та новини схожі

Сучасний стан та перспективи реформування законодавчого регулювання відносин власності та управління в багатоквартирному житловому фонді

07.05.2014
Сучасний стан та перспективи реформування законодавчого регулювання відносин власності та управління в багатоквартирному житловому фонді В Україні житло, що перебуває в приватній власності фізичних і юридичних осіб, складає понад 95 % від загальної площі всього житлового фонду. При цьому близько 80 % багатоквартирного житлового фонду утримується (управляється) підприємствами комунальної форми власності.

докладніше

Зміна начальника управління ЖКГ не принесе покращень у житлово-комунальну сферу Рівного

25.02.2013
Зміна начальника управління ЖКГ не принесе покращень у житлово-комунальну сферу Рівного Такого висновку дійшли учасники круглого столу, що зібралися для обговорення шляхів вирішення житлово-комунальних проблем міста. Участь у заході взяли керівники громадських організацій, представники влади, місцеві політики та журналіста.

докладніше

Мировой опыт в ЖКХ Кривого Рога

15.02.2014
Мировой опыт в ЖКХ Кривого Рога Как сообщает "Первый Криворожский": Минрегион в рамках сотрудничества с Северной экологической финансовой корпорацией (NEFCO) и Шведским агентством по международному развитию (SIDA) готовит использование программы «DemoUkrainаDH» с целью выполнения показательных проектов, которые в 10 украинских городах будут направлены на повышение энергоэффективности в секторе централизованного теплоснабжения.

докладніше

Киянам можна не боятися відключень електроенергії - Київенерго

03.09.2014
Киянам можна не боятися відключень електроенергії - Київенерго Прес-служба КИЇВЕНЕРГО інформувала мешканців Києва про те, що не планує відключати їх від електропостачання.

докладніше

Юридична консультація

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше