Головна » Новини та публікації » Круглий стіл щодо проблеми ОСББ з монопольними постачальниками послуг ЖКГ

Круглий стіл щодо проблеми ОСББ з монопольними постачальниками послуг ЖКГ

31 січня 2013 р. 0 13:00 год. у м. Алчевськ (конференц-зала, м. Алчевськ, вул. Леніна, 62) відбудеться круглий стіл на тему: «Як вирішити проблеми ОСББ з монопольними постачальниками послуг ЖКГ».

Під час круглого столу представники ОСББ будуть обговорювати шляхи вирішення проблем, які виникли у ОСББ м. Алчевськ по співпраці з монополістами, зокрема з ТОВ «Луганськвода».Постачальник води для Луганської області - ТОВ «Луганськвода» розпочало війну з ОСББ , а саме у листопаді 2012 р. розпочало блокувати через суди рахунки ОСББ, вимагаючи змінити схему нарахування коштів за використання води. Зокрема керівництво ТОВ «Луганськвода» вимагає від керівників ОСББ збирати кошти від власників квартир в будинку і централізовано перераховувати ці кошти в «Луганськводу». Якщо ж виникає затримка з оплатою, то адміністрації ОСББ погрожують штрафам, в крайньому випадку блокують рахунки в судовому режимі. Однак адміністрація ОСББ не має ані людські, ані матеріальні ресурси щоб організувати збір платежів та перераховувати їх в ТОВ «Луганськвода». Також будуть розглянуті інші проблеми, з якими стикаються ОСББ у співпраці з монополістами.

План заходу: 

  1. Огляд проблем, з якими стикалися ОСББ у співпраці з монополістами м. Алчевськ за 2012 - 2013 р.
  2. Шляхи вирішення кричущої проблеми відносин ОСББ з ТОВ «Луганськвода» 
Детальніше:
Олексій Кормілецький,
Керівник Луганського представництва Громадянської Мережі ОПОРА
0502752808
Публікації та новини схожі

Житлово-комунальна політика держави: обіцяти — не значить робити

04.07.2012
Житлово-комунальна політика держави: обіцяти — не значить робити В Україні станом на 1 червня 2012 року створено більше 14650 ОСББ, однак останнім часом темпи їх розвитку суттєво сповільнилися, оскільки більше 40% дорослого населення не довіряє державній політиці і вважає, що після створення ОСББ влада залишить їх сам-на-сам із проблемами будинку. Побоювання українців є небезпідставними. А останні політичні події відкрито свідчать про те, що держава проводить політику «подвійних стандартів» у житлово-комунальній сфері й не зацікавлена у розвитку конкурентного середовища на ринку управління житлом (для формування ринкової моделі необхідна демонополізація попиту та поява «клієнта» в особі ОСББ, а також демонополізація пропозиції — створення на основі малого і середнього бізнесу керуючих компаній).

докладніше

«Пілотні» проекти з енергозбереження та модернізації у багатоквартирних будинках: хотіли, як краще, а вийшло, як завжди

29.05.2012
«Пілотні» проекти з енергозбереження та модернізації у багатоквартирних будинках: хотіли, як краще, а вийшло, як завжди 29 травня 2012 року в приміщенні інформаційної агенції «Інтерфакс-Україна» відбулася прес-конференція, на якій ОПОРА оприлюднила результати громадського моніторингу щодо виконання бюджетного фінансування проектів з енергозбереження та модернізації системи управління житлом (згідно зі Загальнодержавною програмою реформування і розвитку ЖКГ на 2009-2014 роки) на прикладі таких міст як Чернігів, Донецьк, Тернопіль, Корсунь-Шевченківський, Євпаторія, Житомир, Херсон, Павлоград, Зборів.

докладніше

От ЖКХ и ОСМД требуют свободы львовским котам

18.06.2013
От ЖКХ и ОСМД требуют свободы львовским котам В стенах Львовского городского совета прошли общественные слушания проекта решения «О мерах защиты котов от жестокого обращения во Львове», которые, как сообщил начальник отдела общественного партнерства ЛГС Юрий Лукашевский, имели альтернативное название «О предоставлении статуса свободных котам Львова».

докладніше

Польща припинила реверс газу в Україну через зменшення поставок "Газпромом"

11.09.2014
Польща припинила реверс газу в Україну через зменшення поставок Оператор польської газотранспортної системи компанія Gaz System підтвердила, що була змушена припинити поставки газу з Європейського союзу в Україну через зменшення постачань російського палива в Польщу "Газпромом", повідомляє УНІАН.

докладніше

Юридична консультація

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

как правильно составить заявление директору водоканала

 Подскажите пожалуйста, как правильно составить заявление директору водоканала (пришел какой-то виртуальный(несуществующий) долг на воду. Оплата за воду производилась всегда регулярно по счетчику.

докладніше