Головна » Новини та публікації » Киянам повернули кошти за ненадання та недоотримання житлово-комунальних послуг

Киянам повернули кошти за ненадання та недоотримання житлово-комунальних послуг

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2010 р. № 151 житловими організаціями міста проведено перерахунки розміру плати за надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення у разі ненадання, надання не в повному обсязі або зниження якості цих послуг.

Впродовж 2011 року житловими організаціями столиці за ненадання та недоотримання житлово-комунальних послуг здійснено перерахунок 72,8 млн. грн. на користь жителів Киева, з яких:

  • за централізоване опалення – 49 млн. грн.,
  • за холодне водопостачання – 0,9 млн. грн.,
  • за гаряче водопостачання – 28,5 млн. грн.,
  • за квартплату – 1 млн. грн.,
  • за газопостачання – 4,7 млн. грн.,
  • та за електроенергію – 63 тис. грн.

За минулий 2011 рік на 22,8% більше мешканців столиці сплачують за житлово-комунальні послуги вчасно та в повному обсязі у порівнянні з 2010 роком, а саме у 75,3% киян відсутні будь-які борги.

Публікації та новини схожі

Обсяг поставок російського газу до Словаччини загалом впав на 25%

17.09.2014
Обсяг поставок російського газу до Словаччини загалом впав на 25% Російське видання «Ехо Москви», з посиланням на дані словацької національної газової компанії SPP, повідомило, що обсяг поставок «Газпромом» палива до Словаччини скоротився вже на 25%, тоді як з минулого тижня скорочення становило лише 10%.

докладніше

Чому зросли тарифи на опалення та гарячу воду?

15.09.2014
Чому зросли тарифи на опалення та гарячу воду? В середині серпня українці отримали липневі квитанції з новими тарифами на гарячу воду (у кого гарячої води не було - той не відчув підвищення її вартості «на своєму гаманці»).

докладніше

Громадська думка про ОСББ: інформованість, ставлення, побоювання (відео)

28.05.2012
Громадська думка про ОСББ: інформованість, ставлення, побоювання (відео) У відео розглянуті переваги створення ОСББ та приведені статистичні дані відношення населення до даної ініціативи.

докладніше

Премьер-министр Украины о строительной отрасли

19.09.2012
Премьер-министр Украины о строительной отрасли Премьер-министр Украины Николай Азаров на правительственном заседании отметил снижение показателей в строительной сфере.

докладніше

Юридична консультація

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше