Головна » Новини та публікації » Кабмін виділив 104 млн. грн. на добудову Дністровської ГАЕС

Кабмін виділив 104 млн. грн. на добудову Дністровської ГАЕС

На добудову першої черги Дністровської гідроакумулюючої електростанції український уряд направить залишки коштів у розмірі 103,813 млн грн із спеціального фонду державного бюджету, джерелом якого є кошти ЄС для фінансування програми з реалізації енергетичної стратегії України.

Ініціатором траншу виступило Міністерство енергетики та вугільної промисловості. Кошти на будівництво будуть направлені упродовж 2014 року. Як відомо, у липні поточного року оператор українських гідроелектростанцій - державна компанія «Укргідроенерго» - оголосила тендер на залучення кредиту на суму 1 млрд грн для фінансування будівництва Дністровської гідроакумулюючої електростанції (ГАЕС).

Нагадаємо, що Дністровська ГАЕС є унікальною і найпотужнішою в Європі. Вона призначена для використання як джерело енергії в період пікової потужності споживання (вечірній і уранішній піки навантаження). Енергетичний комплекс Дністровської ГАЕС складається із 7 гідроагрегатів, і вводиться в експлуатацію кількома пусковими чергами. До складу 1-ої черги ГАЕС входять три гідроагрегати. Перший гідроагрегат введено в промислову експлуатацію наприкінці 2010 року. Публічне акціонерне товариство «Дністровська ГАЕС» створено в 1998 році.

Джерело zhytlo.in.ua

Публікації та новини схожі

Проблемні питання у взаємовідносинах між ПАТ «ЕК Житомиробленерго», ОСББ та ЖБК

20.12.2012
Проблемні питання у взаємовідносинах між ПАТ «ЕК Житомиробленерго», ОСББ та ЖБК 18 грудня 2012 року в приміщенні Житомирської обласної державної адміністрації, за сприяння та підтримки Громадянської мережі ОПОРА був проведений круглий стіл з обговорення проблемних питань у взаємовідносинах між Публічним акціонерним товариством «Енергопостачальна компанія «Житомиробленерго», ОСББ та ЖБК.

докладніше

За 10 років було оформлено лише 994 прибудинкових територій (дослідження)

05.06.2013
За 10 років було оформлено лише 994 прибудинкових територій (дослідження) Жодне місто чи містечко в Україні не уникнуло сутичок за прибудинкову територію. Постійно відбуваються конфлікти, в результаті яких забудовники намагаються побудувати багатоповерхівку, а мешканці сусідніх будинків скаржаться на порушення власних прав, а інколи – і загрозу руйнування свого житла. Причиною таких сутичок є нерозуміння, кому належать ця прибудинкова територія – хто має право нею розпоряджатися і користуватися.

докладніше

Київ: Роль Ресурсних центрів для ОСББ у впровадженні енергоефективних заходів

28.12.2011
Київ: Роль Ресурсних центрів для ОСББ у впровадженні енергоефективних заходів Мета Ресурсних центрів для ОСББ Комплексна допомога власникам квартир, ОСББ та місцевій владі в збереженні житлового багатоквартирного фонду.

докладніше

Конференция USAID по проекту «Реформа городского теплообеспечения в Украине»

07.05.2013
Конференция USAID по проекту «Реформа городского теплообеспечения в Украине» 13 мая 2013 пройдет итоговая конференция по сотрудничеству Проекта Агентства США по международному развитию (USAID) «Реформа городского теплообеспечения в Украине» с 25 городами Украины и Министерством регионального развития, строительства и жилищно-коммунального хозяйства.

докладніше

Юридична консультація

как правильно составить заявление директору водоканала

 Подскажите пожалуйста, как правильно составить заявление директору водоканала (пришел какой-то виртуальный(несуществующий) долг на воду. Оплата за воду производилась всегда регулярно по счетчику.

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше