Головна » Новини та публікації » Кабмін: завтра стартує інформаційна кампанія "Енергетична незалежність України"

Кабмін: завтра стартує інформаційна кампанія "Енергетична незалежність України"

Як повідомляє офіційний сайт Кабінету Міністрів України, вже з 20 серпня стартує інформаційна кампанія "Енергетична незалежність України", що сприятиме підвищенню рівня обізнаності українців у необхідності енергозбереження та економії природного газу. Завдання реалізації кампанії покладено на Кризовий енергетичний штаб, створений за розпорядженням уряду України під головуванням віце-прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Офіційний сайт Кабміна повідомляє, що в інформаційній кампанії будуть використані як пряма реклама, так і інформування населення, бізнесу та влади всіх рівнів про необхідність економії енергоносіїв та заміни природного газу на інші види палива, яких достатньо в Україні. Перш за все, планується популяризувати енергозбереження та відновлювальні джерела енергії.

«Ми маємо донести до кожного українця ідею, що кожен зекономлений кубометр газу та невикористаний літр гарячої води - крок до енергетичної незалежності України. Сьогодні не існує чарівної палички, за помахом якої ми б замінили всі наші застарілі газові котли на сучасні економні, які замість газу використовують солому, щепу або торф. Не існує чарівної палички, щоб за місяць зробити якісну теплоізоляцію всіх вікон і всіх фасадів будинків в Україні. Неможливо миттєво замінити всі погано ізольовані теплотраси», - говорить голова Енергетичного кризового штабу Віце-прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Змінити ситуацію ми можемо тільки всі разом, - наголошує Гройсман, - хтось замінить вікно в квартирі - і зекономить тепло - а значить і газ - взимку. Хтось на власному заводі проведе теплоізоляцію цеху - і економія ресурсів значно зросте. Уряд зі свого боку докладе всіх можливих зусиль, щоб на державному рівні підтримати кожну таку ініціативу. Ми підтримаємо кожну міську адміністрацію, де будуть піклуватися про економію газу, кожного голову міста, району чи селища, який добиватиметься і шукатиме шляхи заміни котельних, труб, вікон або теплоізоляції фасадів».
Напередодні старту даної кампанії, Міністр Міненерговугілля Юрій Продан, в свою чергу, наголосив, що міністерство підтримує пропозиції місцевих органів влади, громадськості щодо економії газу, а також пошуки шляхів заміни котелень, теплоізоляції труб, вікон або фасадів.

Інформаційну кампанію «Енергетична незалежність України» буде реалізовано без використання фінансів бюджету України. Фінансування інформаційної кампанії буде здійснено за рахунок цільових коштів донорських програм, спрямованих на інформаційну підтримку уряду України від Європейського Союзу, США і Великобританії.

Джерело zhytlo.in.ua

Публікації та новини схожі

Через війну Україна недоотримує до 340 тис. куб. м. власного газу

08.09.2014
Через війну Україна недоотримує до 340 тис. куб. м. власного газу Втрати ПАТ «Укргазвидобування» в зоні військового конфлікту на Сході України збільшилися на 100 тис. куб. м природного газу щодоби. Про це повідомляє прес-служба компанії.

докладніше

Україна зарезервувала більше $3 млрд для покупки газу за реверсними схемами

26.08.2014
Україна зарезервувала більше $3 млрд для покупки газу за реверсними схемами "Ми зарезервували на рахунках Національного банку 3,1 млрд дол. США для купівлі газу", - зазначив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк в нещодавньому інтерв'ю українським телеканалам.

докладніше

Муніципальні енергетичні плани: Результати співпраці 21 міста України та Проекту USAID

28.12.2011
Муніципальні енергетичні плани: Результати співпраці 21 міста України та Проекту USAID 75% енергетичних ресурсів споживається у містах, проте більшість міст не мало спеціалізованих підрозділів, професійних кадрів,та планів для управління енергетичними процесами на своїх територіях.

докладніше

Донеччина знову недоотримує воду - через бойові дії

16.09.2014
Донеччина знову недоотримує воду - через бойові дії В результаті зупинки Макіївської фільтрувальної станції зупинена подача води мешканцям Макіївки, Харцизька та прилеглих селищ Донеччини.

докладніше

Юридична консультація

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше