Головна » Новини та публікації » Кабмін: крадеш газ - сядеш у тюрму!

Кабмін: крадеш газ - сядеш у тюрму!

Український уряд схвалив законопроект, яким пропонується запровадити кримінальну відповідальність, аж до позбавлення волі, за розкрадання газу.

Про таке рішення повідомив міністр Кабінету міністрів Остап Семерак за результатами засідання Кабміну. За словами міністра, пропоновані законопроектом санкції за розкрадання природного газу – до трьох років позбавлення волі.

«Мова йде про те, що начебто в ситуації складних обставин з постачанням газу на український ринок відбуваються втрати газу… Та насправді йдеться про банальне розкрадання природного газу. (...) є різні механізми і моделі, як це відбувалося», – сказав О. Семерак.

У результаті таких протиправних дій, оплата за вкрадений зловмисниками газ потім рівномірно розподілялася на всіх споживачів, у тому числі на громадян, які платили згідно з лічильниками за спожитий газ. Остап Семерак повідомив, що у 2013 році було зафіксовано 40 таких кримінальних справ, але до суду дійшло всього 2, й то «санкції були м’якими».

Джерело zhytlo.in.ua

Публікації та новини схожі

Анонс: Прес-конференція «Хто і куди веде житлово-комунальну політику України»

02.04.2013
Анонс: Прес-конференція «Хто і куди веде житлово-комунальну політику України» Громадянська мережа ОПОРА запрошує на прес-конференцію «Куди і хто веде житлово-комунальну політику України». Захід відбудеться 3 квітня об 11.30 годині в приміщенні Інформаційної агенції УНІАН, вул. Хрещатик, 4.

докладніше

Ціна газу в 2015 має бути нижчою, ніж $400 - Мінекономрозвитку

29.08.2014
Ціна газу в 2015 має бути нижчою, ніж $400 - Мінекономрозвитку Міністерство економічного розвитку і торгівлі України очікує, що ціна газу, імпортованого в Україну з різних джерел в 2015 році, буде нижчою за 400 доларів за тисячу кубометрів.

докладніше

Постанова №498 НКРЕ: відпуск електричної енергії для ОСББ проводиться за тарифами для населення

07.05.2012
Постанова №498 НКРЕ: відпуск електричної енергії для ОСББ проводиться за тарифами для населення Ще кілька місяців тому проблеми ОСББ та енергопостачальних організацій здавалися нездоланними. Та вже на сьогодні Національна комісія регулювання ринку електроенергетики — єдиний центральний орган виконавчої влади, який виконав доручення Протоколу № 92 засідання Уряду від 14 грудня 2011 року.

докладніше

До листопада в українських сховищах має бути 17,5 млрд кубів газу

10.09.2014
До листопада в українських сховищах має бути 17,5 млрд кубів газу Україна розраховує до 1 листопада накопичити в підземних сховищах до 17,5 млрд куб. м палива - стверджує Юрій Продан.

докладніше

Юридична консультація

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше