Головна » Новини та публікації » Держава збирається економити енергоресурси... за рахунок школярів?

Держава збирається економити енергоресурси... за рахунок школярів?

В певних регіонах України задля економії або з причин відсутності енергоносіїв місцева влада може впровадити шестиденний навчальний тиждень для школярів. Також дітей можуть позбавити осінніх та весняних канікул – якщо ці заходи визнають ефективними для економії енергоресурсів.

Такі заходи наразі обговорюються в Кабміні, зокрема Міністр освіти і науки Сергій Квіт стверджує наступне: «Йдуть розмови щодо шестиденного навчального тижня для шкіл. Міністерство, в принципі, таких змін не ініціює, бо для дітей це не дуже добре. Але ми також розуміємо, що можуть бути різні ситуації з енергоносіями на місцях. І тому, якщо ситуація вимагатиме, то рішення прийматимуть місцеві органи влади».

При цьому, зміни у графіку навчання торкнуться не лише певних проблемних регіонів, але і цілком успішного наразі Києва - ймовірно, у столиці запровадять двосеместрову систему навчання: перший семестр триватиме з 1 вересня до 15 грудня, а другий – з початку лютого до кінця травня. Таким чином другі окрім літніх - зимові канікули - єдині у проміжку навчального року, триватимуть 1,5 місяці. Такі нововдення, за розрахунками спеціалістів, дозволять Києву зекономити 7 млн грн.

Слід зазначити, що до подібних змін рішення Міносвіти і справді матиме досить опосередкований стосунок: рішення щодо змін у структурі навчального року та тривалості навчального тижня приймають органи місцевої влади, попередньо узгодивши його з керівниками навчальних закладів.

Джерело zhytlo.in.ua

Публікації та новини схожі

«Рівнеоблводоканал» прагне виконати свою роботу за кошти ОСББ (відео)

11.10.2012
«Рівнеоблводоканал» прагне виконати свою роботу за кошти ОСББ (відео) В ході чергового круглого столу, присвяченого обговоренню проблем у взаємовідносинах ОСББ із комунальними монополістами Рівного з’ясувалося, що РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» вимагає від співвласників встановити будинкові лічильники обліку води на границі розмежування комунікацій. ОСББ повинні це зробити за власний кошт. Про це розповіла керівник ОСББ «Сонячна домівка» Оксана Нєнахова. При цьому пані Оксана зазначила, що згідно закону ОСББ не є власником будинку, тому не зрозуміло чому об’єднання повинне виконувати цю роботу за власні кошти.

докладніше

Запаси газу в українських сховищах - майже 16 млрд кубометрів

09.09.2014
Запаси газу в українських сховищах - майже 16 млрд кубометрів Із 31 серпня по 6 вересня запаси газу в українських підземних сховищах збільшилися на 1,6% і становлять 15,954 млрд. кубометрів. Про це свідчать дані оператора газотранспортної системи України компанії «Укртрансгаз».

докладніше

Рівенські ОСББ незадоволені роботою ТзОВ «Санком-Рівне» (відео)

26.09.2012
Рівенські ОСББ незадоволені роботою ТзОВ «Санком-Рівне» (відео) Основними зауваженнями рівненських ОСББ до комунального підприємства «Санком-Рівне» є завищення об'ємів вивезеного сміття, вартості послуг і нерегулярний графік роботи сміттєвозів. Про це заявили голови рівненських ОСББ в ході круглого столу, що відбувся 10 вересня. Захід організувала громадянська мережа ОПОРА, з метою налагодження діалогу між керівниками об’єднань співвласників багатоквартирних будинків і компанією-монополістом із вивезення твердих побутових відходів «Санком-Рівне».

докладніше

Чому зросли тарифи на опалення та гарячу воду?

15.09.2014
Чому зросли тарифи на опалення та гарячу воду? В середині серпня українці отримали липневі квитанції з новими тарифами на гарячу воду (у кого гарячої води не було - той не відчув підвищення її вартості «на своєму гаманці»).

докладніше

Юридична консультація

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

как правильно составить заявление директору водоканала

 Подскажите пожалуйста, как правильно составить заявление директору водоканала (пришел какой-то виртуальный(несуществующий) долг на воду. Оплата за воду производилась всегда регулярно по счетчику.

докладніше