Головна » Новини та публікації » Анатолій Близнюк: ОСББ мають отримати доступний механізм кредитування

Анатолій Близнюк: ОСББ мають отримати доступний механізм кредитування

Головним завданням держави у 2012 році буде створення механізму доступного кредитування ОСББ для здійснення капітальних ремонтів та заходів з енергоефективності будівель, вважає Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк. Про це він сказав під час брифінгу присвяченому проблемним питанням діяльності ОСББ, що відбувся у прес-центрі Уряду в середу, 14 грудня.

 «У наступному році ми плануємо «закрити» всі законодавчі проблеми функціонування і створення ОСББ, а також розвитку інших форм управління житловим фондом. При цьому головне завдання держави в цьому процесі - створити механізм доступних кредитів для фінансування капітальних ремонтів та заходів з енергоефективності будівель. ОСББ повинні отримати доступний механізм кредитування, у тому числі від державних банків», – сказав Анатолій Близнюк.

За його словами, основні законодавчі завдання з розвитку ОСББ на виконання програми економічних реформ Президента України включені Мінрегіоном в проект Національного плану дій на 2012 рік.

Прес-служба Мінрегіону

Публікації та новини схожі

Пошуки виходу із комунальних колапсів у Луганську

27.09.2012
Пошуки виходу із комунальних колапсів у Луганську Хто і як повинен вирішувати комунальні проблеми в будинках, мешканці яких створили об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ)? Відповідь на це питання шукали учасники круглого столу «Співпраця ОСББ і комунальних монополістів м. Луганськ: проблеми, шляхи вирішення», який нещодавно відбувся у Луганську. Захід організувала Громадянська мережа ОПОРА.

докладніше

Україна збільшує запаси газу в ПГС

22.09.2014
Україна збільшує запаси газу в ПГС Запаси газу в українських підземних газосховищах з 13 по 20 вересня збільшилися до 16,418 млрд кубометрів, тобто на 1,2%.

докладніше

Засідання Нацради з питань ОСББ – чергове коло обговорень

07.05.2012
Засідання Нацради з питань ОСББ – чергове коло обговорень Наприкінці квітня відбулося перше засідання Національної ради з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, яку Уряд утворив 14 березня ц.р., як тимчасовий консультативно-дорадчий орган Кабінету Міністрів України. До складу Нацради ввійшли представники місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, зокрема й Громадянської мережі ОПОРА, об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, об'єднань профспілок і роботодавців, суб'єктів господарювання.

докладніше

Пропозиції Нацради з питань ОСББ щодо держпрограми погашення кредитів на енергомодернізацію

13.07.2014
Пропозиції Нацради з питань ОСББ щодо  держпрограми погашення кредитів на енергомодернізацію Національна рада з питань створення та забезпечення функціонування об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) звернулась до уряду з проханням сприяти ухваленню законів, необхідних для проведення реформ у житлово-комунальному господарстві України.

докладніше

Юридична консультація

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше