Головна » Віце-прем’єр-міністр України доручив поліпшити умови для ОСББ

Віце-прем’єр-міністр України доручив поліпшити умови для ОСББ

Віце-прем’єр-міністр України Віктор Тихонов доручив відповідальним державним органам удосконалити законодавство у сфері ОСББ, встановити чіткі правила їх створення, та відновити програмне забезпечення реєстру прав власності на нерухоме майно.

Необхідність прийняття такого доручення було озвучено Громадянською мережею ОПОРА та Інститутом місцевого розвитку під час засідання робочої групи в Борисполі, яке відбулося 19 жовтня.

Зокрема, Мінжитлокомунгосп, Мінюст, Мінфін, Мінпраці, Держкомзем, ДПА та Держкомпідприємництво повинні підготувати пропозиції до поліпшення якості нормативних документів, які регулюють діяльність ОСББ.

Серед змін, які пропонує віце-прем’єр-міністр є такі: визнати майно придбане для ОСББ спільним для всіх співвласників, надати доступ власникам квартир до інформації про склад співвласників будинку, надати у власність співвласникам землю, на якій стоїть будинок та ін.

Окрім того, наказом пропонується поширити житлові субсидії на платежі співвласника в ОСББ та надати право користуватися спільним майном, зокрема, квартирами та нежилими приміщеннями.

Також Віце-прем’єр-міністр доручив до 1 грудня підготувати ряд роз’яснювальних листів, які мають чітко визначити порядок створення ОСББ, його статус та питання початку діяльності.

Мінюст отримав доручення до 15 грудня допрацювати програмне забезпечення Реєстру прав власності на нерухоме майно.

Окрім того, обласним та міським державним адміністраціям доручено протягом 2011 року поновити втрачену технічну документацію на багатоквартирні будинки та поширити житлові субсидії на плату за капітальний ремонт будинку.

Публікації та новини схожі

Терористи залишили 15 000 жителів Луганщини без газу

29.08.2014
Терористи залишили 15 000 жителів Луганщини без газу Бойовики пошкодили магістральний газопровід в Станично-Луганському районі на сході Луганщини, у результаті чого без газопостачання залишилося близько 15 тисяч осіб.

докладніше

Бомба сповільненої дії для ОСББ від виконкому Чернівецької міської ради

02.12.2011
Бомба сповільненої дії для ОСББ від виконкому Чернівецької міської ради 207 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) міста Чернівці отримали непритаманний їм статус виконавців житлово-комунальних послуг (“виконавців послуг з управління будинком, спорудою або групою будинків та з утримання будинків, споруд і прибудинкових територій”) через незаконне рішення виконкому Чернівецької міської ради №517/14 від 23.08.2011 “Про визначення виконавців житлово-комунальних послуг в житловому фонді м. Чернівців та визнання такими, що втратили чинність, рішення виконавчого комітету з цих питань”.

докладніше

Оприлюднені тарифи на водопостачання, водовідведення та опалення

13.12.2011
Оприлюднені тарифи на водопостачання, водовідведення та опалення Більшості з нас знайома і навіть є надзвичайно хвилюючою тема оплати комунальних послуг. Навіть не скільки оплати, скільки незадоволення виконанням тих послуг, за які мусимо сплачувати. А саме – послуги тепло- та водопостачання. Щороку чуємо одні й ті ж пояснення міської влади та начальників комунальних підприємств про борги, проблеми з переобладнанням систем та значні труднощі у реформуванні комунальної галузі.

докладніше

Мінсоцполітики саботує рішення Кабміну?

29.04.2013
Мінсоцполітики саботує рішення Кабміну? 25 квітня 2013 року закінчився термін подачі пропозицій стосовно вдосконалення механізму надання пільг та субсидій на розгляд Уряду. Відповідальним за розробку та узгодження пропозицій між іншими міністерствами та відомствами визначено Міністерство соціальної політики України.

докладніше

Юридична консультація

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше