Головна » Президент доручив прем`єр-міністру розібратися з проблемами ОСББ

Президент доручив прем`єр-міністру розібратися з проблемами ОСББ

З метою створення конкурентного середовища на ринку житлово-комунальних послуг, запровадження ефективних форм управління житловими будинками, підвищення якості житлово-комунальних послуг для всіх верств населення Президент України доручив Прем’єр-міністру України опрацювати питання удосконалення нормативно-правової бази щодо створення і функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та забезпечити розроблення і прийняття необхідних проектів нормативно-правових актів. Віктор Янукович також дав доручення керівнику Уряду передбачити в проекті Державного бюджету України на 2011 рік необхідні кошти для фінансування заходів щодо належної підтримки діяльності новостворених об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.
Публікації та новини схожі

Мінрегіон: Спеціальні навчальні програми щодо управління багатоквартирним будинком

30.10.2012
Мінрегіон: Спеціальні навчальні програми щодо управління багатоквартирним будинком Мінрегіон України повідомляє: за сприяння Муніципальної програми врядування і сталої Програми розвитку ООН (ПРООН/МПВСР) розроблено навчальну програму підвищення кваліфікації голів та/або членів правлінь об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, а також навчальної програми для підготовки керуючих (управителів) багатоквартирними будинками.

докладніше

Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та механізми соціального захисту населення в Україні

31.03.2014
Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та механізми соціального захисту населення в Україні Запрощуємо Вас на дискусію «Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та механізми соціального захисту населення в Україні». Підвищення тарифів на природний газ призведе до ситуації, коли для чималої кількості домогосподарств в Україні суттєво зросте вартість житлово-комунальних послуг.

докладніше

Организация оплаты жильцам дома в ОСМД (ОСББ) и формирование тарифов

23.01.2012
Организация оплаты жильцам дома в ОСМД (ОСББ) и формирование тарифов В этой статье я не буду углубляться в дебри образования тарифов, образовании цены на услуги ОСМД. Назовем эту статью обзорной для начинающих председателей ОСМД, задача, которой разъяснить принципы формирования тарифов в объединениях и сделать упор на организационные механизмы внутри объединения совладельцев многоквартирного дома в аспектах организации оплаты жильцами дома по счетам ОСМД. Тарифы на ежемесячную оплату жильцами дома подготавливаются членами правления во главе с председателем правления ОСМД. Правлением выносится соответствующее решение в протоколе собрания правления ОСМД и это Решение (если уставом не предусмотрено другого) подается на утверждение членам объединения. В том случае если большинство членов ОСМД проголосовало за это решение (в проектах решения, если голосование осуществляется путем письменного опроса), обобщенный документ этого Решения подписывает председатель правления ОСМД. Если проект решения забракован (проголосовало «за» меньше половины) членами объединения совладельцев, то все возвращается на новый круг.

докладніше

ОСББ має право не погоджувати внески на житлово-комунальні послуги з органами місцевого самоврядування

10.12.2012
ОСББ має право не погоджувати внески на житлово-комунальні послуги з органами місцевого самоврядування Півторарічна кампанія Громадянської мережі ОПОРА спільно з іншими громадськими організаціями та ОСББ, щодо вирішення проблеми відшкодування пільг та субсидій для мешканців будинків ОСББ завершилася невеликою перемогою.

докладніше

Юридична консультація

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше