Головна » Як вирішити основні проблеми створення та діяльності ОСББ (матеріали круглого столу)

Як вирішити основні проблеми створення та діяльності ОСББ (матеріали круглого столу)

У вівторок, 7 вересня, у Міністерстві з питань житлово-комунального господарства відбувся круглий стіл, який мав на меті залагодити проблеми, які виникають у ініціативних груп та діючих ОСББ.

Учасники круглого столу – представники центральних органів виконавчої влади, експерти ГМ ОПОРА, Інституту місцевого розвитку, проектів міжнародної технічної допомоги, голови ОСББ обговорили проблеми, які пов’язані з стосунками ОСББ з Національною комісією регулювання електроенергетики України, Антимонопольним комітетом, Міністерством юстиції, Державним комітетом земельних ресурсів, та представниками місцевої влади.

Як зазначили на круглому столі, всі учасники процесу реформування ЖКГ, в першу чергу вищеперераховані державні органи, мають сприяти створенню та успішному функціонуванню ОСББ для забезпечення енергетичної безпеки країни.

Серед найактуальніших проблем, які озвучили організатори, були такі: доступ до інформації про співвласників багатоквартирного будинку, нотаріальне посвідчення підписів усіх членів ОСББ на статуті об’єднання, створення одного ОСББ на кількох будинках, неефективні витрати на створення та діяльність ОСББ у невеликих багатоквартирних будинках, членство в ОСББ, типовий статут ОСББ, балансоутримання, передача ОСББ технічної документації щодо будинку, ОСББ і виконавці житлово-комунальних послуг, статус майна ОСББ як юридичної особи, земельні відносини, пільги і субсидії, та відносини з державними податковими інспекціями.

Можливі шляхи виходу з проблемних ситуацій були описані у документі “Проблемні питання ОСББ та шляхи їх вирішення“.

Учасники круглого столу одноголосно прийняли резолюцію.
Resolution OSBB

Захід відбувся за підтримки проекту USAID “Реформа міського теплозабезпечення”.

Окрім того, ви можете послухати аудіо з круглого столу:

Публікації та новини схожі

Анонс: Дніпропетровський регіональний форум «ОСББ та ЖБК - основа реформування житлово-комунального господарства»

15.03.2013
Анонс: Дніпропетровський регіональний форум «ОСББ та ЖБК - основа реформування житлово-комунального господарства» У вівторок 19 березня о 12 годині у великій залі Будинку спілок (м. Дніпропетровськ, проспект Карла Маркса, 93) за підтримки Громадянської мережі ОПОРА відбудеться Дніпропетровський регіональний форум ОСББ та ЖБК.Організатор – Асоціація ОСББ та ЖБК Дніпропетровської області «Наш дім».

докладніше

На Луганщині виділено земельну ділянку під будівництво вітропарку

04.04.2012
На Луганщині виділено земельну ділянку під будівництво вітропарку У Краснодонському районі виділено земельну ділянку під будівництво вітропарку, і зараз там йде закладка першої установки, робота якої дозволить підтвердити проектні дані і почати будівництво наступних установок. Зараз тут реалізуються два такі проекти — будівництво «Краснодонського вітропарку» потужністю 400 МВт і сонячної геліоелектростанції потужністю до 10 МВт.

докладніше

Мировой опыт в ЖКХ Кривого Рога

15.02.2014
Мировой опыт в ЖКХ Кривого Рога Как сообщает "Первый Криворожский": Минрегион в рамках сотрудничества с Северной экологической финансовой корпорацией (NEFCO) и Шведским агентством по международному развитию (SIDA) готовит использование программы «DemoUkrainаDH» с целью выполнения показательных проектов, которые в 10 украинских городах будут направлены на повышение энергоэффективности в секторе централизованного теплоснабжения.

докладніше

Не дозволь народним депутатам спотворити законопроект №8474!

05.03.2012
Не дозволь народним депутатам спотворити законопроект №8474! Усім небайдужим до ОСББ пропонуємо підписати відкрите звернення щодо законопроекту №8474 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо ОСББ». Доєднуйтеся до ініціативи, підтримуйте, а також надсилайте поштою від імені своїх організацій! Не будьте осторонь, бо «крайні хати горять першими!»

докладніше

Юридична консультація

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше