Головна » Нарада щодо механізму розподілу коштів державної субвенції для ОСББ

Нарада щодо механізму розподілу коштів державної субвенції для ОСББ

12 червня керівник житлово-комунальних програм ГМ ОПОРА Тетяна Бойко взяла участь у робочій нараді Мінжитлокомунгоспу щодо механізму розподілу коштів державної субвенції для ОСББ на виконання Постанови КМУ від 16 червня 2010 р. № 461 «Про затвердження Порядку використання у 2010 році коштів Стабілізаційного фонду, передбачених для реалізації Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009—2014 роки та Загальнодержавної програми “Питна вода України” на 2006—2020 роки».

У нараді взяли участь Заступник міністра Олександр Мазурчак, директор департаменту реформування житлово-комунального господарства Д. Новицький та заступник начальника цього департаменту О. Казачук.

Тетяна Бойко звернулася з пропозицією на виконання даної Постанови прийняти критерії розподілу коштів, взявши за основу критерії надання фінансової допомоги ОСББ на умовах співфінансування з міського бюджету, які існують у м. Львові та механізм надання фінансування, який застосовується у м. Черкасах.

Основними вимогами до надання коштів має бути дольове фінансування за участю співвласників, техніко-економічне обґрунтування (обрахунок економії в натуральних та грошових одиницях) пропонованих проектів, а також визначення ОСББ розпорядником коштів (замовником робіт).

Керівництво Мінжитлокомунгоспу погодилося з пропозицією запровадити такі критерії та врахувати пропозиції ГМ ОПОРА при їх формуванні.

Публікації та новини схожі

Держава збирається економити енергоресурси... за рахунок школярів?

27.08.2014
Держава збирається економити енергоресурси... за рахунок школярів? В певних регіонах України задля економії або з причин відсутності енергоносіїв місцева влада може впровадити шестиденний навчальний тиждень для школярів.

докладніше

Пошуки виходу із комунальних колапсів у Луганську

27.09.2012
Пошуки виходу із комунальних колапсів у Луганську Хто і як повинен вирішувати комунальні проблеми в будинках, мешканці яких створили об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ)? Відповідь на це питання шукали учасники круглого столу «Співпраця ОСББ і комунальних монополістів м. Луганськ: проблеми, шляхи вирішення», який нещодавно відбувся у Луганську. Захід організувала Громадянська мережа ОПОРА.

докладніше

Минрегион обещает дерегуляцию в сфере ЖКХ

16.11.2012
Минрегион обещает дерегуляцию в сфере ЖКХ Минрегион Украина стремится четко разграничить необходимость технической модернизации жилищно-коммунального хозяйства и его реформирования. Об этом говорилось в докладе Первого заместителя Министра регионального развития, строительства и жилищно-коммунального хозяйства Украины Александра Алипова, произнесенной им во время VIII Международного конгресса «Институциональные и технические аспекты реформирования жилищно-коммунального хозяйства – 2012». Среди главных факторов реформирования – дерегуляция, создание простой и действенной нормативно-правовой базы.

докладніше

Електроенергію не відключатимуть промисловим об'єктам, а лише населенню

03.09.2014
Електроенергію не відключатимуть промисловим об'єктам, а лише населенню Тимчасове відключення електроенергії, пов'язане з виникненням дефіциту потужностей в об'єднаній енергосистемі України, не торкнеться промислових підприємств, а лише населення. Про це йдеться в повідомленні Міненерговугілля.

докладніше

Юридична консультація

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше