Головна » Європейський досвід впровадження енергоефективності в житлових будинках

Європейський досвід впровадження енергоефективності в житлових будинках

5-26 лютого 2010 р. в м. Києві відбувся семінар «Фінансові механізми та державно-приватні відносини у галузі енергоефективності в житлових будинках» спільно з Європейською Комісією у рамках TAIEX під головуванням Заступника Міністра І.В. Запатріної.

Незалежні експерти, представники енергосервісних організацій, бізнес-структур та державні чиновники з різних країн обговорювали питання створення державно-приватних відносин у сфері енергоефективності в житлових будинках, вироблення фінансових механізмів стимулювання енергоефективності в житловому фонді України на основі європейського досвіду, вироблення механізмів впровадження європейських норм у сфері енергоефективності в будинках відповідно до існуючих вимог.

Для участі в роботі семінару було запрошено міських голів, представників установ НАН України, керівників підприємств житлово-комунального господарства, представників громадських організацій, фахівців та спеціалістів Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), програми ТACIС, Німецького бюро технічного співробітництва (GTZ), Міжнародної фінансової корпорації (IFC), Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), Світового банку, європейських експертів з Угорщини, Латвії, Естонії, Німеччини, Бельгії, Італії, Австрії та Іспанії. Громадянську мережу ОПОРА представляв експерт з енергозбереження Олександр Горлушко.

Учасники семінари звернули увагу на необхідність застосування європейського досвіду впровадження фінансових механізмів та державно-приватних відносин у галузі енергоефективності в житлових будинках у вітчизняній житлово-комунальній галузі.

Публікації та новини схожі

Минрегион обещает дерегуляцию в сфере ЖКХ

16.11.2012
Минрегион обещает дерегуляцию в сфере ЖКХ Минрегион Украина стремится четко разграничить необходимость технической модернизации жилищно-коммунального хозяйства и его реформирования. Об этом говорилось в докладе Первого заместителя Министра регионального развития, строительства и жилищно-коммунального хозяйства Украины Александра Алипова, произнесенной им во время VIII Международного конгресса «Институциональные и технические аспекты реформирования жилищно-коммунального хозяйства – 2012». Среди главных факторов реформирования – дерегуляция, создание простой и действенной нормативно-правовой базы.

докладніше

Мінрегіон: Мешканці багатоповерхівок отримають алгоритми прийняття рішень

19.08.2014
Мінрегіон: Мешканці багатоповерхівок отримають алгоритми прийняття рішень Кабмін направив на розгляд Верховної Ради України законопроект Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

докладніше

Ухвалення рішення власників або органу місцевого самоврядування про залучення управителя

02.08.2012
Ухвалення рішення власників або органу місцевого самоврядування про залучення управителя За загальним правилом, право визначати управителя мають співвласники багатоквартирного будинку41. Однак цим правом наділено також балансоутримувача42, а за певних обставин — і органи місцевого самоврядування.

докладніше

Мінрегіон визначає чотири ключових завдання у галузі будівництва на 2012 рік

20.12.2011
Мінрегіон визначає чотири ключових завдання у галузі будівництва на 2012 рік Суттєве поліпшення інвестиційного клімату в регіонах є метою чотирьох ключових завдань Мінрегіону у галузі будівництва, вважає Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк. Про це він сказав під час брифінгу у прес-центрі Уряду в середу, 14 грудня.

докладніше

Юридична консультація

как правильно составить заявление директору водоканала

 Подскажите пожалуйста, как правильно составить заявление директору водоканала (пришел какой-то виртуальный(несуществующий) долг на воду. Оплата за воду производилась всегда регулярно по счетчику.

докладніше

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше