Головна » Управління спільним майном – як вдосконалити нормативно-правове забезпечення?

Управління спільним майном – як вдосконалити нормативно-правове забезпечення?

ГМ ОПОРА ініціювала створення постійно діючої Експертної групи щодо законодавчого регулювання діяльності ОСББ з числа громадських експертів, науковців, помічників народних депутатів та представників Міністерства житлово-комунального господарства.

4 лютого 2010 року, під час першого засідання, експерти озвучили свої підгоди до концепції прийняття рішень співвласниками багатоквартирного будинку щодо управління спільним майном, а також погодилися спільно працювати над змінами до Житлового, Цивільного та Земельного Кодексів України в частині регулювання ОСББ. За результатами зустрічі Громадянська мережа ОПОРА підготувала дослідження „Права власності на спільне майно ОСББ в контексті реформування сфери житлово-комунальних відносин в Україні” та „Проект плану дій з розвитку ОСББ Міністерства житлово-комунального господарства”.

Публікації та новини схожі

"Нафтогаз" повернув "Газпрому" $10,5 млн

26.08.2014
"Нафтогаз України" повернув російській компанії "Газпром" помилковий додатковий платіж - 10,54 млн дол. - отриманий раніше нібито за транзит газу за липень 2014 року, повідомила прес-служба "Нафтогазу".

докладніше

Звіт директора комунального підприємства Запоріжжя про надані послуги за період святукувань

10.01.2012
Звіт директора комунального підприємства Запоріжжя про надані послуги за період святукувань За святковий тиждень було підготовлено й надано більше 1740 куб. метрів питної води споживачам Запоріжжя, Вільнянського, Запорізького та Новомиколаївського районів області. Перша та друга центральні очисні споруди обробили понад 1015 куб. метрів стоків, що надійшли з Лівого і Правого берегів Запоріжжя.

докладніше

Анатолій Близнюк: Хочу подякувати кожному комунальнику за самовіддану роботу

01.02.2012
Анатолій Близнюк: Хочу подякувати кожному комунальнику за самовіддану роботу Працівники комунального господарства роблять усе від них залежне, щоб в умовах екстримально низьких температур життєдіяльність населених пунктів продовжувалася без ускладнень, сказав Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк на брифінгу присвяченому забезпеченню безперебійної роботи об’єктів життєдіяльності населення, що відбувся в Кабінеті Міністрів України у середу, 1 лютого.

докладніше

Деякі області готові економити більше 30% газу - В. Гройсман

20.08.2014
Деякі області готові економити більше 30% газу - В. Гройсман На засіданні Кризового енергетичного штабу 19 серпня було обговорено плани скорочення об’ємів споживання теплопостачальними підприємствами природного газу на період опалювального сезону 2014/15 років на рівні 30%, які підготували усі області України у зв’язку з припиненням постачання газу з Росії.

докладніше

Юридична консультація

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше